131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TED ALİAĞA ‘İNTİHAL’İ TARTIŞTI

13 Mart 2017, Pazartesi 06:40

     


TED Aliağa Koleji’nin Her yıl farklı bir başlık altında gerçekleştirdiği “İngilizce Gençlik Paneli” bu yıl da yine İzmir’in seçkin okullarının katılımıyla gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Oxford University Press’in eğitim danışmanı ve öğretmen eğitimcisi Ryan NOAKES’un yaptığı panelin bu yılki konusu “Plagiarism: Cheats Don’t Win! / İntihal:Bilgi Hırsızlığı ile Bir Yere Varılamaz!” oldu.

Son zamanlarda büyük önem taşıyan ancak yeterince üzerinde durulmayan bu konuyla ilgili; ‘İntihal-Bilgi Hırsızlığı nedir?’, ‘Bireyleri buna iten etkenler nelerdir?’, ‘Bilgi hırsızlığından nasıl uzak durmalıyız?’, ‘Dijital Çağda Bilgi Hırsızlığının Ortaya Çıkartılması ve Önlenmesi’, ‘Sporda Hile’, ‘Sınavlarda Kopya Çekme Girişimleri’, ‘Sahtecilik ve Dolandırıcılık’gibi alt başlıklarka ele alan Konak Atatürk Lisesi, İzmir Gelişim Koleji, Aliağa Alp OĞUZ Anadolu Lisesi, Aliağa Anadolu Lisesi ve ev sahibi TED Aliağa Koleji Özel Lisesi öğrencileri birbirinden başarılı sunumlar gerçekleştirdi.

Geleceğin aydın bireyleri olarak öğrencilerin bu başlıklara yönelik dünya görüşlerini İngilizce olarak paylaşmaları ve uzmanca ayrıntıları yakalayarak dinleyenleri aydınlatmaları herkesi gururlandırdı. Etkinliğin sonunda konuk okul öğrencilerine katılım belgeleri ve plaketleri takdim edildi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler