131019098
23 Nisan 2024, Salı

DEMİR ÇELİK FABRİKASINDAKİ İŞ KAZASI DAVASINDA 3 TUTUKLAMA

13 Mart 2018, Salı 06:25

     


Aliağa- Yeni Foça karayolu üzerindeki bir demir çelik fabrikasında 9 Mart Cuma günü meydana gelen ve 2 işçinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan olayla ilgili saha sorumlusu ve yönetici konumundaki 3 kişi tutuklandı.

Aliağa- Yeni Foça Karayolu üzerinde bulunan bir demir çelik fabrikasında vincin kancasının kopması sonucu 4 tonluk malzemenin altında kalan Mehmet Sait Akan (47) ile Mehmet Emin Arık (49) isimli işçiler yaşamını yitirmiş, olay sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 14 kişiden 8’i ifadesi alınmak üzere Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı kazanın detaylı bir şekilde incelenmesi için bilirkişi heyeti görevlendirdi. Bilirkişi heyeti, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından bir ön rapor hazırladı. Hazırlanan raporda yer alan bilgiler doğrultusunda ifadesi alınan 8 kişiden 4’ü tutuklama, 4’ü de adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen, aralarından saha sorumlusu ve fabrika yöneticilerinin bulunduğu 4 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, adli kontrol talebi ile sevk edilen 4 kişi ile birlikte diğer bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari durumda olan bir fabrika yöneticisi ise aranıyor.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan edinilen bilgiye göre, kazayla ilgili detaylı bir bilirkişi raporu hazırlanacağı, soruşturmanın seri bir şekilde ve titizlikle yürütüldüğü öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin de olayla ilgili şikayetçi oldukları edinilen bilgiler arasında.

OLAY NASIL OLMUŞTU

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Yeni Foça karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasının çelikhane bölümünde kapak ringinin değişimi sırasında vincin kancasının kopması sonucu işçiler Mehmet Sait Akan (47) ile Mehmet Emin Arık (49) 4 tonluk malzemenin altında kalarak yaşamını yitirmişti. İşçilerin cesetleri ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi morguna kaldırılmış, aralarında fabrika yetkililerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler