131019098
28 Mart 2024, Perşembe

LİSELİLERDEN 12 MART PROGRAMI

13 Mart 2018, Salı 06:12

     


Aliağa’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda anıldı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi. Düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kazım Sayın yaptı. Milli mücadele azminin önemini vurgulayan Sayın, “Milletleri millet yapan önemli değerlerin başında şüphesiz ki inancımız, şanlı bayrağımız ve İstiklal Marşımız gelir. Bu değerler milletimizin tarihi, idealleri, ruhunu ve inancını yansıtan mukaddes değerlerimizdir. İstiklal Marşımızı iyi anlayabilmek için milli mücadele azmi ve Akif’i anlamak gerekir. Akif Asım’ın nesli derken milli ve yerli değerlerine sahip çıkan geçmişine saygılı, geleceğini planlayan nesilden bahsetmektedir. Bugün de Afrin’de milli ruhu ile kahramanca mücadele eden evlatlarımızı saygı ile anarken şehitlerimize Mevla’mdan rahmet diler, gazilerimize şifalar temenni ederim. İşte bu ruh Mehmet Akif’in tırnakları kanarcasına yazdığı İstiklal Marşı’nda anlatmak istediği ruhtur. Biz öğretmenler nesilleri bu duygu ve inançla yetiştirmeli, Asım’ın mirasını geleceğe emanet etmeliyiz” diyerek, konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un sözü olan “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek sonlandırdı.

Program Edebiyat Öğretmeni Harun Okkay tarafından gerçekleştirilen Asımın Nesli adlı sunum ile devam etti. Ardından HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu’nun hazırladığı ‘Kahramanlar Can Verir Yurdu Yaşatmak İçin’ isimli oyun sahnelendi. Oyunun ilk kısmında İstiklal Marşı’nın kıtaları oyuna yansıtılırken ikinci kısmında ise 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından vurulan Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilişi anlatıldı. Program, Dursun Ali Erzincanlı’nın Ömer Halisdemir için yazdığı ‘30 Kuş’ isimli şiirinin sinevizyon gösterimi ile sona erdi. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler