131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

13 Mayıs 2016, Cuma 06:45

     


Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’ndaki eğitimlerini tamamlayan engelli öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Aliağa Belediyesi Sahil Bandı Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Kep Giyme Töreni ve Engelliler Haftası Özel Eğitim Şenliği Kutlama Programına, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Elif Serin, öğretmenler ile okulda eğitim gören öğrenciler ve velileri katıldı. Programda okuldan mezun olan 8 öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi. Programın açılış konuşmasını yapan Elif Serin, 15 yıldır bu alanda çalıştığını ve bir öğretmen olarak ilk defa mezun vermenin heyecanını yaşadığını belirtti. Serin, “Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. 2012 yılında yapılan 4+4+4 eğitim sistemine geçişle birlikte eski adı İş Eğitim Merkezi olan okullarımız Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi adını alarak özel eğitim meslek eğitim liselerinin statüsüne getirildi ve ilk öğrencilerini almaya başladı. Tüm Türkiye’de bu yıl orta ve ağır düzey zihinsel yetersizliğe sahip bireyler ilk defa mezun oluyorlar. 15 yıldır bu alanda çalışıyorum. İlk defa bir öğretmen olarak mezun veriyorum. O yüzden biraz heyecanlıyım. Biz istedik ki bu özel çocuklarımızı şenlik havasında uğurlayalım. Mezunlarımızın bir özelliği de hepsi hem kurumumuzun, hem Aliağa’mızın tanınan simaları olmaları. Onları gerçekten çok özleyeceğiz. Ama bu bir veda değil. Her zaman kendilerine ve ailelerine bir ses kadar yakın olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

“HAYATI BİZİM İÇİN KOLAYLAŞTIRMANIZI İSTİYORUZ”

Okul Müdürü Serin’in ardından bir konuşma yapan mezun öğrencilerden Engin Kurum, “Bizler biraz zor çocuklarız. Ama kalbimiz sevgi doludur. Bizimle yıllardır büyük bir fedakarlıkla ilgilenen öğretmenlerimizin bizim üzerimizde emeği çoktur. Bizler hayata kolay uyum sağlayamıyoruz. Ama bu hayatın bir parçasıyız. Bu hayatın içindeniz. Siz büyüklerimizden bu hayatı bizim için kolaylaştırmanızı istiyoruz. Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi. Engin Kurum’un Velisi Emriye Sığman da bir konuşma yaparak duygularını paylaştı. Sığman, “Ben Engin Kurum’un teyzesiyim. Koruyucu aileyim. Onlar çok özel çocuklar. Engin ile 10 yıldır beraberiz. Çok zor günlerden geçtik. Şükürler olsun ki öğretmenlerimiz sayesinde, okulumuzun sayesinde bu günlere gelebildik. Çok duygusal anlar yaşadık. Benim bir kızım ve oğlum daha var. Onlar Engin’e abilik ve ablalık yaptı. Hep birlikte Engin’i bu günlere getirdik. Engin’le bir bütün olduk ve engelimizi aştık” diye konuştu.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenler ve mezun olan öğrenciler tarafından okulun marşı seslendirildi. Okul marşının okunmasının hemen sonrasında mezun öğrencilerden Serkan Korkom solo dansını sergiledi. Korkom’un dansı salondakilerden büyük alkış topladı. Dans gösterisinin ardından öğrenci velileri adına Serkan Korkom’un annesi Emine Korkom’a El Sanatları öğretmeni Güzel Ayyıldız tarafından çiçek takdim edildi. Çiçek takdiminin sonrasında ise öğretmenler ve mezun olan öğrenciler salsa dans gösterisi sundu. Dans gösterisinin ardından dönem içi faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi izlenildi. Programın sonunda okuldan mezun olan öğrencilere okuldaki öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler mezuniyet belgelerini aldıktan sonra hep birlikte kep attı. Kep töreni sonrası mezuniyet programına katılanlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler