131019098
29 Mart 2024, Cuma

ENGELLİLERDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

13 Mayıs 2016, Cuma 06:48

     


Aliağa’da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan ‘Engelleri Kaldıralım’ yürüyüşünde, kaybolduktan 6 gün sonra cesedine ulaşılan zihinsel engelli 7 yaşındaki İbrahim Akçay da anıldı.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş öncesi Aliağa Engelsiz Kafe’de cenazesi Karakuzu Mahallesi’nde bugün toprağa verilen İbrahim Akçay için lokma hayrı yapıldı, ardından Kuran-ı Kerim okundu.

‘MİNİK İBRAHİM’ ANILDI

Engelsiz Kafe’den başlayıp Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşte çok sayıda engelli vatandaş ve Aliağalı, yakalarında ve ellerinde ölümüyle tüm Aliağa’yı hüzne boğan minik İbrahim’in resmiyle yürüdü. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan yürüyüşe Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri, Bucalı Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, özel eğitim merkezleri öğrencileri, engelli aileleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

AKPINAR, ‘EĞİTİM ALSAYDI BELKİ DE ARAMIZDA OLACAKTI’

Yapılan yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık burada bir basın açıklamasında bulundu. Dernek adına basın açıklamasını yapan Denetleme Kurulu Başkanı Avukat İrfan Medet Akpınar, “Zihinsel engelli olduğu söylenen İbrahim Akçay kardeşimizin gerçek anlamda sorununun işitme kaybı olduğu, gerekli eğitimi almaması nedeniyle de zihinsel engelli olarak değerlendirildiğini öğrendik. Eğer bu minik çocuğumuza sahip çıkılmış olsaydı, gerekli eğitim alabilseydi bu acı kayıp yaşanmazdı. Bu konuda tüm yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Özellikle Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün en kısa sürede İbrahim ve benzeri kardeşlerimizin tespitini yaparak onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşanan üzücü olayın Aliağa’daki engelliler camiasını derinden üzdüğünü ifade eden Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir ise, “Henüz 7 yaşındaki engelli kardeşimiz İbrahim Akçay’ın hazin vefatı hepimizi üzmüştür. Oysa ki derneğimizin en önemli gayesi İbrahimlerin en iyi koşullarda yaşaması, eğitim görmesi ve korunmasıdır. Asıl amacımız budur. Bu nedenle engelleri kaldıralım yürüyüşüyle İbrahim Akçay’ı anma yürüyüşünü birlikte yaptık” dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler