131019098
29 Mart 2024, Cuma

GÜZELLİK MERKEZLERİ İSYANDA

13 Temmuz 2016, Çarşamba 06:03

     


Son günlerde bazı güzellik merkezlerinin adının fuhuş operasyonlarıyla anılması, işini doğru yapan işletmeleri de sıkıntıya sokuyor. İşine ahlaksızlık karıştıran bu güzellik merkezleri yüzünden diğerleri de zan altında kalıyor.

Aliağa’da özellikle son yıllarda güzellik merkezi adı altında hizmet veren, ancak adı fuhuşa karışan bazı işletmeler işini doğru yapan diğer güzellik merkezlerini de zor durumda bırakıyor. Birkaç kötü örnek yüzünden tüm güzellik merkezlerini aynı kefeye koyan bazı vatandaşlar bu merkezleri arayıp sözlü tacizde ve ahlaksız tekliflerde bulunuyor. Bu mağdurlardan bir tanesi de uzun yıllardır İstiklal Caddesi üzerinde hizmet veren Jasmin Estetik Güzellik Salonu. Geçtiğimiz günlerde aynı cadde üzerinde hizmet veren bir güzellik merkezinin adının fuhuş operasyonuna karışmasının kendilerini de zan altında bıraktığını söyleyen Jasmin Estetik Güzellik Salonu Sahibi Yasemin Çankaya Çavuş, konu hakkındaki mağduriyetlerini dile getirdi.

“BU TARZ YERLER BİZİM İÇİN KÖTÜ BİR İMAJ”

Yaklaşık 15 yıldır Aliağa’da bu sektörde hizmet verdiklerini, bunun öncesinde de aynı şekilde İstanbul’da hizmet verdiklerini belirten Çavuş, “Güzellik salonları, kozmetik ve bilim teknolojisinden doğru bir şekilde yararlanarak cildi daha sağlıklı, güzel, genç göstermek için gerekli ürün ve cihazları kullanmak suretiyle doğru, bilinçli uygulamaların uzman kişilerce yapıldığı saygın işletmelerdir. Mesleğimizin meslek liseleri, teknik liseler, anadolu meslek liseleri ve yüksek okullarda eğitimleri verilmektedir. Liselerde 4 yıl, yüksek okullarda 2 yıldır eğitim süresi. Biz 15 yıldır Aliağa’da saygın bir işletme olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bizimle aynı saygınlıkta birçok güzellik salonu, işletmeci ve çalışan bulunmakta. Bu tarz yerlerin güzellik salonu adı altında açılması ve farklı amaçlar için kullanılması hem bizim için, hem işletmeciler için, hem de buralarda çalışan düzgün insanlar için kötü bir imaj” diye konuştu.

“DENETİMLER SIKLAŞMALI”

Bu tip uygunsuz işletmeler ortaya çıktıktan sonra güzellik salonlarında çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını, ailelerin çocuklarının buralarda çalışmalarına izin vermeye çekindiklerini vurgulayan Çavuş, “Masaj salonu işletmek ya da buraya gitmek asla kötü bir şey değildir. Burada bu ayrımı yapmak gerekiyor. Fakat masaj salonu adı altında bir takım ahlaksızca işler yapılıyorsa o zaman işin boyutu değişiyor. Bunu yapmak istiyorlarsa güzellik salonu ibaresini kullanmayacaklar. Sadece masaj salonu ibaresini kullanacaklar ya da farklı bir isim kullanacaklar. Yetkililer de bu ibareyi kullanmalarına izin vermeyecekler. Denetimler çoğalmalı ve bu tarz işletmelere verilen cezalar 30 gün kapatma ile sınırlı kalmamalı. Meslekten men edilmeyle sonuçlandırılmalı. Bunların türemesinde ya da farklı amaçlara hizmet etmelerinde de denetim eksikliği olduğuna inanıyorum. Denetim eksikliğinin bu tarz yerlerin çoğalmasına kolaylık sağladığını düşünüyorum. Denetimler sıklaşmalı ve herkese salon açma yetkisi verilmemeli” ifadelerini kullandı.

“BU TİP İŞLETMELERLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Güzellik merkezi açabilmek için gerekli iznin eskiden Sağlık Bakanlığı’ndan alındığını, ancak günümüzde bu tip işletmelerin açılmasının belediyelere bağlı olduğunu belirten Çavuş, “Belediyelere bağlı olunca da salon açmak son derece kolaylaştı. Salonu bir kere açıyorsunuz ve bir daha kimse kapınızdan içeriye girmiyor. Ancak böyle şüpheli durumlar olduğunda emniyet mensupları tarafından baskın düzenleniyor. Biz, bundan sonra avukatlarımız aracılığıyla bu tip işletmelerle mücadele etmek adına bir takım girişimlerde bulunmayı düşünüyoruz. Ayrıca bizleri telefonla arayıp rahatsız eden şahıslarla ilgili de gerekli kurumlara müracaatlarımızı yapacağız. Bizler burada gelip geçici değiliz. Kalıcı müesseseleriz. 15 yıldır Aliağa’da hizmet veriyoruz ve daha uzun yıllar da burada hizmet vermeyi düşünüyoruz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler