131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘KAĞITTAN SEPETLER’E ZELİHA SUNAL DESTEĞİ

13 Temmuz 2016, Çarşamba 06:07

     


“Kağıttan Sepetler” projesi ile adından söz ettiren Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği, Sanatçı Zeliha Sunal ve Dikili’den bir heyeti ağırladı. Heyet, dernek üyesi kadınların atık kâğıtları değerlendirerek elde ettiği ürünler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Atık gazete kağıtlarını değerlendirerek el emeği ürünler üreten ve bu ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği’nin ‘Kağıttan Sepetler’ projesi örnek olmaya devam ediyor. Derneğin bu güne kadar yaptığı çalışmalara destek olan Sanatçı Zeliha Sunal, bu defa de benzer projeler üretmek isteyen Dikilili kadınları Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği ile buluşturdu. Sunal, beraberindeki Dikili Belediye Meclis Üyesi Hüsniye Yıldırım ve Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Maraş ile Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek atık kağıtlardan elde edilen el emeği ürünleri inceledi. Heyet, yapılan çalışmalar hakkında Dernek Başkanı Berrin Argunhan’dan bilgi aldı, ortak proje üretme teklifinde bulundu.

“YAPTIKLARI ÜRÜNLERİ GÖRÜP ETKİLENDİM”

Sanatçı Zeliha Sunal ziyarette yaptığı konuşmada, Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği ile daha önce farklı organizasyonlarda bir araya geldiklerini belirterek, “Bugün, Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği ile hem hasret gidermek, hem de onlarla beraber Dikilili kadınlarla nasıl bir işbirliği içine gireceğimizi konuşmak için geldik. Bu arada onları yakalamışken çevre ile ilgili bilgiler verdik. Bizim onlarla beraberliğimiz Berrin Hanım ile tanışmamızla başladı. Yaptıkları ürünlerin fotoğraflarını gördüm ve çok etkilendim. Çünkü Aliağa, Türkiye’de küçücük bir nokta ve bu noktadan bu kadar güzel işler çıkıyor. Bu güzel yürekli kadınları sattıkları ürünlerle çocuk okutuyorlar, yardıma muhtaç insanlara yardım ediyorlar. Ben de onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Dolayısıyla konserlerimin bir tanesinde beraber olduk. Ayrıca ben onların ürünlerini firmalara da gösteriyorum ki satalım, daha çok gelir elde edelim diye. Gazete kağıtları çöp değil, değerlendirilebilir bir atıktır” diye konuştu.

“BAŞKANDAN YER İSTEYİN”

Dikili Belediye Meclis Üyesi ve Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Hüsniye Yıldırım ise dernek üyeleri ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Verdiğiniz emek harika. Atık gazete kağıtlarını değerlendirmeniz ve bundan gelir elde etmeniz, bir şeyler üretmeniz, bayanların üreterek kendi ayakları üzerinde durması çok harika bir şey. Bir bayan belediye meclis üyesi olarak sizlerin sonuna kadar arkasındayım. Hep beraber Dikili’de bir şeyler yapabiliriz. Dikili Belediyesi’nin Kadın El Emeği Pazarı var. Sizlere de önerim Belediye Başkanına gidip ‘Biz kadın el emeği pazarı istiyoruz, ürettiklerimizi bu pazarda satmak istiyoruz, çocuk okutmak istiyoruz, kendi ayaklarımızın üstünde durmak istiyoruz’ diye baskı yapmanızı istiyorum. Hepinizle tanıştığıma çok memnun oldum. Ben bugün burada gördüğüm çalışmaları Dikili’deki kadınlara örnek olarak götüreceğim. Halk Eğitim Müdürlüğü’nden böyle bir kurs açmasını isteyeceğim Dikili’deki bayanlar için. Bunun için de ayrıca Aliağalı kadınlardan yardım bekliyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARINIZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Ziyaret heyetinde yer alan Dikili’nin Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Maraş da Bademli’de bu konu üzerine bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Çevre konusunda da bir çalışma yapmak hep planımdı. Zeliha Hanım’la tanıştık. Zeliha Hanım, Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği’nin çalışmalarından bahsetti. Bademli’de ve Dikili’de bu konuda nasıl çalışmalar yapabiliriz diye düşündük. Sizleri öğrendik. Yaptığınız çalışmaların bir örneğini Zeliha Hanım bana hediye etti. Çok hoşuma gitmişti onu gördüğümde. Neden biz de yapmayalım diye düşündüm. Bugün bunun için buradayız. İnşallah sizlerle daha güzel çalışırız. Diyalog içerisinde oluruz. Fikir alışverişinde bulunuruz ve güzel işler yaparız” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTERİZ”

Aliağa Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Berrin Argunhan ise ziyaretlerinden dolayı Dikili heyetine teşekkürlerini ileterek, birlikte ortak çalışmalar yapmanın kendilerini sevindireceğini söyledi. Dikilili kadınlarla Zeliha Sunal’ın sayesinde iletişime geçtiklerini kaydeden Argunhan, “Sağ olsun Zeliha Sunal her zaman bizim yanımızda, her zaman bize destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz de Dikili’deki kadınlarla birlikte çalışmaktan yanayız. Kadınlar dayanışma içinde oldukça güçlenecektir, buna inanıyorum. Çevre boyutuna gelince bu atıkların ayrıştırılması ve o şekilde toplanması konusunda birlikte çalışma yapmak isteriz. Sepetler konusunda da sizlere yardımcı oluruz. Kağıttan Sepetler projemiz bu ayın sonunda tamamlanıyor. Ayın 22’sinde proje sergimiz var. Sergimize de mutlaka katılımınızı bekliyoruz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler