131019098
29 Mart 2024, Cuma

DURMAZ, "UYGULAMA HOROZGEDİĞİ'NE ÖZEL DEĞİL"

13 Ağustos 2016, Cumartesi 06:15

     


Aliağa Horozgediği Mahallesi sakinlerinin mağduriyete neden olduğunu öne sürdükleri İZSU çalışmalarına ilişkin açıklama yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, "Amaç kimseyi mağdur etmek değil. Her şey prosedüre uygun olarak yapılıyor" dedi.

İZSU tarafından şebeke yenileme çalışmaları yürütülen Horozgediği Mahallesi sakinleri, uzayan çalışmalar ve dışarıya alınan su sayaçlarına çekilecek hat masraflarının kendilerine kalmasından şikayet etmişti. Yaklaşık 3 aydır süren kazı çalışmaları ve kendilerine yüklenen masraflar nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren köy halkı sorunların çözümü için yetkilileri göreve davet etmişti. Konuyla ilgili İZSU yetkilileriyle görüştüklerini belirten Durmaz, uygulamanın Horozgediği'ne özel bir uygulama olmadığını, şebeke yenileme çalışmalarının her belediyede aynı prosedürle uygulandığını açıkladı.

"BAĞLANTI ABONENİN SORUMLULUĞUNDA"

Daha önce sık sık kesintilere neden olan eski şebekenin değiştirildiğini, yeni hat tamamlanana kadar da abonelere eski hattan su verilmeye devam edildiğini belirten Durmaz, "İZSU'dan yapılan açıklamaya göre dahili bağlantılı her yerde abonenin kendi sorumluluğunda. Uzun vadede sağlanacak iyileşme göz önüne alınarak bazı masraflara katlanmak gerekiyor." dedi. Durmaz, konuyla ilgili şunları kaydetti; "Horozgediği'ndeki eski şebekede yaşanan sıkıntılar nedeniyle İZSU hattı yeniledi. Belirli bir mühendisliğe göre yapılan yeni hat rastgele döşenemiyor elbette. Bir taraftan eski şebekeden su alınmaya devam ediliyor. Dolayısıyla yeni şebekenin aynı yerden geçmesi mümkün değildi. Yeni hattın geçtiği yere evleri konum itibariyle uzak kalan bazı aboneler daha uzun hatlar çekmek zorunda kalabiliyor. Olanlar diğerlerine göre biraz daha fazla masrafa katlanmak zorunda olabilirler ama hattı çekmek her yerde abonenin kendi sorumluluğunda. Herkesin kapısına kadar hat gidemez. Dolayısıyla mecburen kendileri bağlanacaklar. Amaç kimseyi mağdur etmek değil. Her şey prosedüre uygun olarak yapılıyor. Döşenen yeni hatta ait borular 40-50 seneye kadar dayanıklı borular. Kanserojen madde içermeyen, özel bir kumla kaplanan borularla çok uzun süre, sağlıklı bir hattan su çekilebilecek.” (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler