131019098
28 Mart 2024, Perşembe

TÜPRAŞ İŞÇİLERİNDEN YÖNETİME UYARI

13 Eylül 2018, Perşembe 06:13

     


Tüpraş Aliağa Rafinerisi işçileri, yönetimin vardiya sistemini değiştirmeye çalışmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Petrol İş Sendikası’nda örgütlü Tüpraş Aliağa Rafinerisi işçileri, dün sabah vardiyasına iki saat geç başlayarak eylem yaptı. Değiştirilmeye çalışılan vardiya sistemini ve iş yerinde ki sıkıntıların dile getirildiği eylemde Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay da basın açıklaması yaptı.

Rafineri girişinde gerçekleştirilen eylemde, konuşmasına 12 Eylül 1980 yılındaki darbeyi şiddetle kınayarak başlayan Ahmet Oktay, “Bir sıkıntı yaşıyoruz. Sıkıntının özü de kaynağı da belli. İki toplu sözleşmede de bizim önümüze koydukları bir talep vardı işveren yetkililerinin. Mevcut vardiya sistemini değiştirmek. O her iki sözleşmede de oturumlarda uzun uzun bizlerle tartıştıkları bu konuyu biz asla kabul etmedik. Ve bir daha bizim karşımıza böyle bir taleple gelmeyin dedik. Ne yapmaya çalışıyorlar? O toplu sözleşmede hayat geçiremedikleri bu talebi bu tür lokal uygulamalarla delmeye çalışıyorlar.” Diye konuştu.

‘İşletmelerde ve sahalarda eksik var. İş yükü arttı.’

İşletmelerde, sahalarda eksiklerin olduğunu ve iş yükünün arttığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Ahmet Oktay, “Bize diyorlar ki biz burayı devraldığımızda şu kadar personel vardı. Şimdi şuraya çıkarttık. Biz de şunu söyledik. Siz burayı devraldığınızda buranın kapasitesi 8 buçuk milyon ton du. Şuan 10 milyon tonu geçti. Siz burayı aldığınızda buranın karı şu kadardı. Şimdi milyar dolarlar konuşuluyor. Biz yaptık bunları siz yapmadınız. Biz ürettik. Bizim ürettiğimiz malı satarak bu kadar parayı cebe attınız. Bundan dolayıdır ki eksik personelle çalışıyoruz. İş yükümüz arttı. Arkadaşlarımız mazeret izni aldıklarında bu arkadaşlarımızın yerine tamamlama yapmıyorlar. Bu eksik personellerin tamamlanması gerektiğini ilettik kendilerine.” dedi.

‘Bu güne kadar hiçbir mücadeleden kaçmadık’

Mevcut vardiya sisteminin değiştirilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Oktay, “Yönetimle yaptığımız görüşmelerde şunu açıkça söyledik, toplu sözleşmede eğer derdiniz ortamı germekse bu güne kadar hiçbir mücadeleden kaçınmadık. Söylememiz gereken bir söylemi yutmadık. Bugün de bunu yaparız. Ama bizim derdimiz ortamı germek değil. Toplu sözleşmemize kalmış üç ay. Biz bu üç ayı gerginlik içerisinde geçirmek istemiyoruz. Burada birinci derece sorumluluk rafineri yönetimindedir. İlgili yöneticilerinize gerekenleri söyleyin. Mevcut vardiya uygulaması neyse bunun devam etmesi gerekmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Petrol İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay’ın açıklamasının ardından iki saat süren iş bırakma eylemi son buldu. İşçiler kart basmayarak rafineriye toplu giriş yaptı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler