131019098
19 Mart 2024, Salı

BAKAN ÖZLÜ: ‘TEKNİK İNCELEME RAPORU BEKLENECEK’

13 Ekim 2017, Cuma 07:08

     


4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından dün Tüpraş’a gelerek incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şu anda kazanın sebebiyle ilgili kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını, teknik inceleme raporunun sonuçlarının bekleneceğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, nafta tankında meydana gelen patlama nedeniyle 4 işçinin yaşamını yitirdiği Tüpraş Aliağa Rafinerisi’ne gelerek yetkililerle görüşmelerde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nin önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Özlü, patlamanın yakın zamanda hizmete alınması planlanan, 1,5 yıldır kullanılmayan bir tankın tamiri sırasında meydana geldiğini söyledi. Bakan Özlü, “Bir gaz sıkışması olabileceği düşünülüyor, bir de iş talimatlarına uygun bir şekilde tamir işlemleri yapılmış mı, gaz sıkışması var mı gibi konular araştırılıyor.” dedi.

‘DEVLETİN BÜTÜN KADEMELERİ BU KAZAYI İNCELİYOR’

Patlamada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı dileyen Bakan Özlü, “Üzücü bir kaza oldu Tüpraş'ta. Dört kaybımız var. Teknik bir inceleme yapılıyor. Teknik inceleme raporunun sonuçlarını görmeden kesin bir şey söylemek doğru değil. Hem Çalışma Bakanlığı hem de Bakanlığımız, devletin bütün kademeleri bu kazayı inceliyor. Bir sıkışmadan, Nafta sıkışmasından bahsediliyor. Aslında patlama olan tank, 1,5 yıldır kullanılmayan bir tank. Boş bir tank ama bir tamir sırasında ateş alması sonucunda bir patlama meydana gelmiş. Bir yerde bir eksik var tabii ki patladığına göre. Ama bunun nereden kaynaklandığını, nasıl meydana geldiğini teknik raporlar söyleyecek. Şu anda kazanın sebebiyle ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil. Raporları bekleyeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cenazelere de katılacağım. Milletimizin başı sağ olsun. Rafineri şu anda çalışıyor. Hiçbir aksama yok, işçiler iş başında.” diye konuştu.

İŞÇİLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tüpraş’ın ardından Aliağa Asri Mezarlığı’na geçerek, patlamada yaşamını yitiren işçilerden Mehmet Dere’nin ailesine başsağlığı diledi. Dere’nin ailesiyle bir süre sohbet eden Bakan Özlü, ailenin taleplerini dinledi. Mehmet Dere’nin ailesi, Bakan Özlü’den kazanın nedeninin araştırılmasını ve olayın aydınlatılmasını istedi. Bakan Özlü ise devletin bütün kademelerinin bu kazayı incelediğini ve herhangi bir ihmalin olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Bakan Özlü’nün başsağlığı ziyareti esnasında orada bulunan, yaşamını yitiren işçinin ablası Sevda Dere gözyaşlarına hakim olamazken güçlükle ayakta durduğu gözlemlendi. Bakan Özlü, mezarlıktan ayrılmadan önce, şehitliği de ziyaret ederek şehitlerin mezarı başında dua etti.

Mehmet Dere’nin cenazesi Aliağa Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Osmaniye’ye gönderildi. Bakan Özlü ise Aliağa’dan Yeni Şakran’a geçerek, olayda hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Karademir'in ailesine de başsağlığı ziyaretinde bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler