131019098
19 Mart 2024, Salı

İŞÇİLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

13 Ekim 2017, Cuma 07:02

     


Önceki gün TÜPRAŞ Rafinerisi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden işçiler dün kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

TÜPRAŞ’taki patlamada yaşamını yitiren işçilerden Yusuf Kepenek’in cenazesi Menemen’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulukent Mezarlığı'na defnedildi. Cenazenin defin işlemi sırasında yakınları ve iş yerinden katılan arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Patlamada yaşamını yitiren 24 yaşındaki Kemal Şaşmazer'in cenazesi ise ikindi namazına müteakip Bergama Yeni Cami'nden kaldırıldı. Bergama’da toprağa verilen Şaşmazer’in cenazesine Petrol-İş Aliağa Şubesi TÜPRAŞ Baş Temsilcisi Serdar Uçarsu ve çok sayıda çalışma arkadaşı katıldı.

Mehmet Karademir'in Şakran Yeni Cami’nden kılınan cenaze namazına AK Parti, MHP ve CHP Aliağa İlçe Başkanları, Petrol-İş Tüpraş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Türk-İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve Şube yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Tüpraş işçisi katıldı. Cenaze namazının ardından Kapukaya Köyü’nde defnedilen Karademir’i, acılı ailesi ve yakınları gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurladılar.

Yaşamını yitiren işçilerden 44 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Dere'nin cenazesi öğle namazına müteakip Aliağa Merkez Cami'nden kaldırıldı. Cenaze namazının ardından yakınları ve Aliağalılar tarafından taşınan Mehmet Dere’nin naaşı memleketi Osmaniye’de toprağa verilmek üzere yola çıktı. Cenazeye, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, siyasi partilerin ilçe başkanları, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve yöneticiler ile sendika işyeri temsilcileri, Genel İş Aliağa Belediyesi işyeri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler