131019098
19 Mart 2024, Salı

İŞÇİLERİN AİLELERİNE SAHİP ÇIKILACAK

13 Ekim 2017, Cuma 06:59

     


Dört işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan patlama sonrasında Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nden yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sahip çıkılacağı ifade edildi.

Tüpraş, patlama olayının ardından kamuoyunu bilgilendiren yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Kayıplarımızla sonuçlanan müessif kazaya ilişkin Tüpraş, tüm süreçlerini gözden geçirerek gerek çalışma düzenine gerekse elim kazada hayatını kaybeden ve yaralanan çalışanlara ilişkin bütün sorumluluklarını yerine getirecek, hayatını kaybeden çalışanlarımızın ailelerine sahip çıkılacaktır.” denildi.

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şirketimiz İzmir Rafinerisi’nde 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 09.25’de bakım çalışması yapılan ürün tankının devreye alma çalışmaları sırasına meydana gelen elim kazada Teknik Emniyet ve Arama Kurtarma ekiplerimiz ile sağlık çalışanlarının tüm çabalarına rağmen dört çalışma arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere’yi minnetle anıyor, Allah’tan rahmet, aileleri ve çalışma arkadaşlarımıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Rafineri çalışma düzenimiz içinde birbirinden farklı ancak bütünleşik hareket eden çok fazla uzmanlık alanı ve iş pozisyonu bulunmaktadır. Destek veren tüm çalışma grupları eğitimleri tamamlanarak, yetkinlikleri geliştirilerek saha içine alınmaktadırlar.

Ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak üzere üretimini sürdüren rafinerilerimize giriş yapan bütün çalışanlar; Tüpraş çalışanı, yüklenici çalışanı şeklinde bir ayrım gözetilmeksizin aynı kurallara tabi olmakta, her birey Tüpraş ailesinin bir ferdi olarak kabul görmektedir. Tüpraş’ın tüm çalışanlarının seçim ve değerlendirilmesi süreci çok net ve tanımlı prosedürler ve uygulamalar çerçevesinde, iş güvenliği kriterleri de bu sürecin en önemli ve tavizsiz değerlendirmeye katılan parçaları olarak yönetilmektedir. İşyeri kurallarımız, iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili hassasiyetimiz her yüklenici çalışanına çok net bir şekilde aktarılmakta, zorunlu eğitim sürelerinin üzerinde yetkinlikleri geliştirilip, tecrübelerini artırıcı eğitimler verilmektedir. Uzun süreli yüksek maliyetli yatırım projeleri ile üretimin sürdürülebilirliği sağlanarak, günlük operasyonel faaliyetlerde emniyetli çalışmayı sağlayacak duruş ve bakımlarda iş yapış şekilleri ve yoğunluğu değişmektedir.

Şirketimiz, uzun soluklu yatırım projeleri ile kullandığı rafineri teknolojisini yönetirken, planlı duruşlarımız ve özel uzmanlık gerektiren iş alanlarında sahalarında tecrübeli uzman yüklenici firmalar ile birlikte çalışmaktadır. Kayıplarımızla sonuçlanan müessif kazaya ilişkin Tüpraş, tüm süreçlerini gözden geçirerek gerek çalışma düzenine gerekse elim kazada hayatını kaybeden ve yaralanan çalışanlara ilişkin bütün sorumluluklarını yerine getirecek, hayatını kaybeden çalışanlarımızın ailelerine sahip çıkılacaktır. Bir kez daha kayıplarımıza rahmet ailelerimize güç ve sabır diliyoruz."

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler