131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

13 Ekim 2017, Cuma 06:55

     


Aliağa’daki okul meclis başkanlarının katılımıyla, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilçe temsilcisinin seçimi yapıldı. Özel Fen Bilimleri Lisesi’nden Ahmet Hakan Yılmaz Aliağa Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapılan öğrenci meclis başkanlığı seçimleri okullarda yapılmış, okullar meclis başkanlarını seçmişlerdi. Seçilen okul meclis başkanları ilçe temsilcisini seçmek için Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplandılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli eğitim Müdürü Ogün Derse, demokrasinin önemine vurgu yaparak seçmenin ve seçilmenin bir hak olduğunu, oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Sonraki günlerde temsilcilerle sık sık toplantılar yapacağını ifade eden Derse, Milli Eğitim Bakanlığının projelere verdiği önemi de anlattı. Derse, okullarda yürütülecek TÜBİTAK projelerinde temsilcilerin aktif rol almasını isteyerek başarılı bir seçim diledi.

Divan oluşmasıyla birlikte seçim konuşmaları başladı. Adayların konuşmalarını tamamlamasıyla birlikte seçime geçildi. 42 delegenin oy kullandığı seçim sonucunda HABAŞ METEM’den Ramazan Kalcar ile Özel Fen Bilimleri Lisesi’nden Ahmet Hakan Yılmaz’ın aynı miktarda oy aldığı görüldü. Yönetmelik doğrultusunda çekilen kurada Özel Fen Bilimleri Lisesi’nden Ahmet Hakan Yılmaz Aliağa İlçesi Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi. Seçime katılan tüm öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Ahmet Hakan Yılmaz’a ilde yapılacak olan seçimde başarılar diledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler