131019098
19 Mart 2024, Salı

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ İŞBAŞI YAPMADI!

13 Ekim 2017, Cuma 07:05

     


TÜPRAŞ’ta dün yaşanan patlamada 4 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün gündüz vardiyasına gelen işçiler işbaşı yapmayarak yaşanan kazaya tepki gösterdi.

TÜPRAŞ’ta dün sabah iş yerine gelen işçiler iş başı yapmayacaklarını duyurduktan sonra kapı önünde bekleyişe geçtiler. Kadrolu ve taşeron işçiler Petrol İş Aliağa Şubesi’nin yaşanan kazanın üzerine gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılım gösterdiler.

TÜPRAŞ ana girişinde açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, ilk defa bu işyerinde bu kadar büyük bir iş kazası yaşandığını dile getirerek, “Dört canımızı yitirdik, yıllardır söylüyoruz çalışma sistemimiz kökten değişmeli. Bizi bölüp parçalıyorlar, patronların ceplerine daha çok para girsin diye. Bu can kaybının sebebi budur. Taşeron sistemi örgütsüz, kuralsız İSG açısından güvencesiz ve her şeyden önemlisi de ucuz işgücü ve denetimsiz bir çalışma sistemidir. Sonuçta da olan yine biz emekçilere olmaktadır.” dedi.

‘Yaşananların nedeni taşeron çalışma sistemi!’

Yaşanan olayın, taşeron çalışma sisteminden kaynaklandığını belirten Oktay, devletin gerekli önlemleri almadığını, sendikaların ise sorunun üzerine gitmediğini ifade etti. Federasyonların, konfederasyonların seyirci kaldığını vurgulayan Oktay, taşeron sisteminin kaldırılması yönünde sendikalarda dahil herkese görevler düştüğünü söyledi.

Önceki günkü kazanın ardından yakınlarını kaybeden ailelerin evlerine ateş düştüğünü belirten Oktay, başka acılarının yaşanmaması için, sorumlusu kim olursa olsun, işin ucu kime dayanırsa dayansın bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından rafineri içerisine yürüyüşe geçen işçiler, iş başı yapmayarak ölen arkadaşlarının cenazelerine katılmak üzere beklediler.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler