131019098
29 Mart 2024, Cuma

EMNİYET SÜRÜCÜLERİ UYARDI

13 Ekim 2018, Cumartesi 06:38

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü sürücüleri uyaran bir duyuru yayımladı. Yayımlanan uyarıda İstiklal Caddesi üzerinde araçlara saat 08.00 - 20.00 saatleri arasında park yasağı uygulanacağı açıklandı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü sürücüleri kuralları uyması konusunda uyardı. Bu amaçla yapılan açıklamada, Aliağa’da İstiklal Caddesi’nde 08.00- 20.00 saatleri arasında araç park etmenin yasaklandığı, bununla ilgili gerekli levhaların İstiklal Caddesi’nin muhtelif yerlerine asıldığı belirtildi.

KGYS kameraları ile elektronik denetlemelere başlanıldı

Uygulama olarak yarım saatte bir yapılacak kontrollerde kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağı aktarıldı. Ayrıca, Hükümet ve Fevzipaşa Caddeleri’ne araçların yan park etmeleri konusunda gerekli ikaz levhaları konulduğu, bu caddelerde belirlenen alanlar haricinde yasak levhaları bulunan yerlerde dikine araç parkı yapılmayacağının altı çizildi. Aliağa İlce Emniyet Müdürlüğü tarafından periyodik yapılacak kontrollerde belirlenen kurallara uymayan araç sürücülerine ve araçlara gerekli cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Bunun yanında ilçe sınırları, özellikle İstiklal, Hükümet, Fevzipaşa, Atatürk Caddeleri başta olmak üzere mevcut KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) kameraları ile elektronik denetlemelere başlanıldığı vurgulandı. Buna yönelik olarak EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) tabelalarının önümüzdeki hafta ilçe genelinde montajının yapılacağı bilgisi verildi. Kameralar vasıtasıyla tespit edilen kural ihlallerine, fotoğraflı ceza uygulaması yapılacağı açıklandı.

70 km hızı aşan sürücülere cezai işlem uygulanacak

Bu sistem 16 Ekim 2018’e kadar deneme şeklinde uygulanacak, 16 Ekim tarihinden sonra cezai işleme başlanacak. Yine önümüzdeki haftadan itibaren ilçe merkezinden geçen Hürriyet Caddesi üzerinde EDS sistemi ile hız kontrollerine başlanacak, şehir içinde 70 km hızı aşan sürücülere cezai işlem uygulanacak. Ayrıca vatandaşların belirtilen kurallara uymalarının mağdur olmamaları açısından önemli olduğu kamuoyuna duyuruldu.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler