131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BERGAMA JEOTERMAL ENERJİDE KAPASİTE ARTTIRIMINA GİDİYOR

13 Kasım 2018, Salı 06:32

     


Bergama Belediyesi Jeotermal enerjide kapasite arttırımına gidiyor. Bunun için Dübek Mevkiinden 45 Evler istikametine yeni boruların döşenmesine başlanıldı.

Bergama Belediyesi tarafından jeotermal enerjide daha çok vatandaşa ulaşabilmek amacıyla sıcak su kuyularında kalitenin arttırılarak yeni boruların döşemesine başlanıldı. Buna göre Dübek Mevkiinde başlayan çalışmalar ile 1235 metre boru döşendi. Bu ay sonunda kadar 2280 metre boru döşenecek. Çalışmalarda eskisi DN 150 yani 6 inç olan boru çapları da DN 250 yani 10 inçe çıkarıldı.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

Bergama’da temiz enerji ile 620 konutun ısındığı belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Jeotermal ısı kullanımının arttırılması için çalışmalarımızı başlattık. Kısa zamanda temiz enerji daha geniş bir alana ulaşacak. Yuvam Sitesine kadar olan tüm konutlar hedef alanımızda. Toplam 1500 konuta ulaşarak kapasitemizi 2 katına çıkarmayı amaçlıyoruz. Öncelikle DN 150’lik borular re enjeksiyon amaçlı kullanılarak sistemin 360 derece döngüsel çevrimini sağlayacak” dedi.

BAYATLI SİTESİ YENİ ABONELİKLERE AÇIK

Jeotermal yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise; “Bayatlı sitesinde abonelikler açık. Sıra beklemeksizin sisteme dâhil olmak isteyenler Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan BETA Ulaşım Temizlik İnşaat Jeotermal Kaynaklar ve Turizm İşletmeciliğine başvurabilirler. Bölgede bulunan diğer konutların sisteme dâhil edilmesine ise gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde başlayacağız. Öncelik olarak konutlar ısıtılacak olup, ticari amaçlı çalışan binalara ise ileride yapılacak yeni kapasite artışları sonucu sıcak su verilecektir” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler