131019098
28 Mart 2024, Perşembe

DERSE, "VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

14 Ocak 2017, Cumartesi 07:32

     


Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Ocak ayı toplantısı yapıldı. Komisyonun amacına ve önemine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, eğitimde verimliliği arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Aliağa Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Ocak ayı toplantısı önceki gün yapıldı. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Şube Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, İdris İnan (Maarif Müfettişi), Oktay Bingöl (Garnizon Komutanlığı), İsmail Karabaşoğlu (İlçe Tarım Müdürlüğü), Bilal Taşçı (Aliağa M.Y.O), Cengiz Çanga (Deniz Ticaret Odası), Muharrem Salman (Rehberlik Araştırma Merkezi), Önder Erdurmuş (80.Yıl Cumhuriyet Lisesi), M.Sıtkı Arı (Heydar Aliyev mesleki ve Teknik And.L.), Leyla Dokuzoğlu (Aliağa ortaokulu) ve Hasan Özkahraman (Namık Kemal İlkokulu) katıldı.

Ocak ayı toplantısının açılış konuşmasını yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu amacına ve önemine dikkat çekti. Derse komisyonun önemini şu sözlerle açıkladı: "İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulanmaya konulması için hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amaçlıyoruz."

BAYIR, 'YENİ PROJELERE AÇIĞIZ'

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fevzi Bayır, ise Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında sunum yaptı. İlçede açılan kurs faaliyetlerine ilişkin istatistiki bilgiler veren Bayır, Eylül 2016 ile Ocak 2017 arasında açılan kurs sayısının 327 olduğunu söyledi. Kurslarda 4.727 kursiyerin faydalandığını söyleyen Bayır, özellikle cezaevinde yaptıkları kurs faaliyetlerinin başarılı olduğunu vurguladı. Her kurumla işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Bayır, önerilecek projelere açık olduklarını belirtti.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler