131019098
29 Mart 2024, Cuma

AMATÖR BALIKÇILARA EĞİTİM SEMİNERİ

14 Ocak 2019, Pazartesi 06:41

     


Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER), amatör denizcileri, denizde karşılaşabilecekleri acil sağlık durumları konusunda bilgilendirmek amacıyla ‘Denizde Aciller’ konulu bilgi paylaşım semineri düzenledi.

Denizde Aciller, ilk yardım, Amatör denizcilerin bilmesi gereken denizci bilgileri konulu seminere konuşmacı olarak; ALDER Onursal Başkanı Doktor Cantaş Şirin, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan SG Topçu Uzm. Çvş. Hasan Çokdar, Yeni Şakran Yelken Derneği Başkanı Kubilay Kural ve Sağlık Memuru Yunus Er katıldılar. İnsanların denizde başına gelebilecek kötü olaylarda neler yapılması gerektiği konusunda geniş bilgiler verildiği semineri pür dikkat dinleyen ALDER üyeleri ve Aliağalı balıkçılar akıllarına takılan soruları katılımcılara sorarak yanıtlarını aldılar.

Petrol İş Sendikası Seminer Salonu’ndaki “Denizde Aciller” konulu seminerde; ALDER Onursal Başkanı Doktor Cantaş Şirin ile Sağlık Memuru Yunus Er “Karada ve denizde ilk yardım konularını anlatırken, Yeni Şakran Yelken Derneği Başkanı Kubilay Kural Amatör denizcilikte uyulması gereken kurallar ve Denizci temel bilgi konularını anlattı. Slayt gösterileri eşliğinde Doktor Cantaş Şirin ile Sağlık Memuru Yunus Er denizde ve karada ilk yardım konusunda geniş bir sunum yaptılar.

Eğitimler devam edecek

Dr. Şirin, özellikle denizdeki zehirli balıkların ısırması, arı, akrep sokmaları sonucu ne gibi ilkyardım uygulanacağını, Sağlık Memuru Yunus Er ise boğulma, tıkanma ve kalp krizi gibi konularda yapılacak müdahaleleri de ayrıntılı bir şekilde anlatarak katılımcıların sorularını cevapladılar. Seminer Yeni Şakran Yelken Derneği Başkanı Kubilay Kural, amatör denizcilikte uyulması gereken kurallar ve Denizci temel bilgilerin anlatımıyla devam etti. Seminer bitiminde kısa bir konuşma yapan Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) günün yorgunluğu ile akşamın bu saatinde bu kadar katılımcıyı görmekten çok mutlu olduğunu ve üyelerinin ve denizcilerin eğitimi için seminer ve toplantılara düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler