131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘ARTI PARA’YI İSTEMİYORLAR

14 Şubat 2018, Çarşamba 06:49

     


15 Şubat Perşembe günü İZBAN tarafından başlatılacak ‘Artı Para’ uygulamasına tepkiler devam ediyor. Sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan vatandaşlar “İZBAN halka hizmetten çıkıp, eziyete ve maddi külfete dönüşmüştür.” diyerek şikayette bulunacaklarını belirtti.

Aliağalıları yakından ilgilendiren ve birçok vatandaşın en sık kullandığı toplu taşıma araçlarından biri olan İZBAN’da Perşembe günü başlatılacak olan ‘Artı Para’ uygulamasıyla ilgili imza kampanyası başlatıldı. İnternet üzerinden tepkilerini ifade eden vatandaşlar “15 Şubat’ta başlayacak olan yeni İZBAN uygulamasının kaldırılması için imza kampanyasına katılmanızı rica ediyoruz. Ayrıca BİMER’e ve CİMER’e de şikayet edelim. İZBAN halka hizmetten çıkıp, eziyete ve maddi külfete dönüşmüştür.” dedi.

Change.org üzerinden “İZMİR İZBAN’A 15 ŞUBAT’TA GELECEK OLAN YENİ UYGULAMA KALDIRILSIN” başlığıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD’ye iletilmek üzere başlatılan kampanya da:

“İZBAN'da Yeni Sistem 15 Şubat'ta Başlıyor. İzmir’in bir ucundaki Aliağa’dan diğer ucundaki Selçuk’a kadar olan 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor. Yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2,86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise gittiği mesafenin ücretini verecek. Zaten karmaşık sistemde olan İzmir içi toplu ulaşım sistemi, şimdi daha da karmaşık hal alıyor. İyileştirmeye gidilmesi gerekirken daha da kötüleşiyor. Sen de destek ol birlikte dur diyelim.” sözlerine yer verildi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler