131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KAZA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

14 Mart 2018, Çarşamba 07:10

     


Aliağa’da Kurulu bulunan demir çelik fabrikasında iki işçinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan iş kazası HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan tarafından verilen soru önergesi ile meclis gündemine taşındı.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan 09 Mart 2018 Cuma günü öğle saatlerinde bir demir çelik fabrikasında taşıyıcı vinçteki çelik halatın kopması üzerine taşınan malzemenin düşmesi sonucu iki işçinin yaşamını yitirmesini meclis gündemine taşıdı. Kazanın nedenlerinin araştırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na soru önergesi veren Doğan, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin yayınladığı bilgilere de değindi. Soru önergesinde Şubat ayında en az 123 işçinin yaşamını yitirdiği yine 2017 yılında 60’ı çocuk 116’sı kadın olmak üzere en az 2 bin 6 işçi iş cinayetinde öldüğü dile getirildi.

HDP’li Doğan önergesinde, bu fabrikanın en son ne zaman denetlendiğini, bu denetlemeler sonucu herhangi bir aksaklı tespit edilip edilmediğini, iş güvenliği konusunda gereken önlemlerin neden alınamadığını ve bakanlık ve bakanlığa bağlı birimlerin soruşturma başlatıp, başlatmadığını sordu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler