131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ATATÜRK’ÜN ALİAĞA’YA GELİŞİ KUTLANDI

14 Nisan 2015, Salı 09:51

     


Mustafa Kemal Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 81. yıl dönümü dün Atatürk İlk ve Ortaokulu önünde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi yönetim kurulu ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile yazar ve şairler katıldı.

13 Nisan 1934 tarihinde Atatürk’ün Aliağa Atatürk İlk ve Ortaokulu’na geliş gününe ilişkin konuşma yapan ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Aliağa’ya gelişini her yıl aynı yerde kutluyoruz. O buraya geldiği zaman öncelikle Atatürk İlkokulu’na gelerek öğrencilerin derslerine girmiş ve eğitime verdiği önemi ortaya koymuştur” dedi.

ERTÜRK, “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ SEÇİMİDİR”

Konuşmasının devamında ADD olarak kamusal bir dernek olduklarını hatırlatan Ertürk 7 Haziran seçimlerisebebiyle beraberlik mesajı vererek seçimin önemine değindiği konuşmasında, “Önümüzdeki seçimde tüm güçlerimizin birliktelik içinde olması lazım. Bu seçim bir rejim değişikliği seçimidir. Bu rejimin Atatürk Cumhuriyeti’nin devamı mı yoksa bir diktatörlük rejimi mi olduğuna tüm halkımızla beraber karar vereceğiz. Hep beraber el ele verip karşımızdaki diktatörü yıkmak zorundayız. Bunu bir insanlık ve vatan borcu olarak dile getiriyorum” diye konuştu.

Günün anlam ve önemine uygun bir konuşmada ADD Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erkmen yaptı. Erkmen, “Mustafa Kemal Atatürk, Aliağa’ya 13 Nisan günü gelmişti. Elinde bir baston ile boz renkli bir kasketi vardı. İnsanlar günlerce birbirlerine hayranlıkla Gazi Mustafa Kemal’in kıyafetini, bir de onlara anlattığı Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını anlatacaklardı” diyerek o günün hikâyesini paylaştı. Erkmen, Aliağa’da Atatürk’ü karşılayanların isimlerini anarak konuşmasını, 1933 yılında Cumhuriyet’in 10. yılı anısına Aliağa İlk Mektebi bahçesine dikilen büstün üzerindeki “Atatürk’e saygı” ifadesini dile getirerek noktaladı.

EMEKLİ ALBAY ERYAŞA, “KEŞKE BUGÜN TÜM ALİAĞALILAR OLARAK TOPLANABİLSEYDİK”

Daha sonra konuşan Emekli Albay Koray Eryaşa ise katılımın az olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek ”Atatürk sadece Türkiye’ye mal olmuş bir lider değil, asra mal olmuş bir asker ve devlet adamıdır. Ama her şeyden önce dünya tarihinde emperyalizme karşı başarı kazanan ilk komutandır. Kendisi bu yönüyle değerlendirildiğinde tüm mazlum halkların önderidir. Keşke bugün burada bir avuç insan olarak değil de tüm Aliağalılar olarak toplanabilseydik. Okulumuzun bahçesinde bu töreni yapabilseydik. Ne kadar unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar, Atatürk’ü unutmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair Yılmaz Mızrak’ın okuduğu oratoryo olarak da bestelenen Cahit Külebi’nin ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ adlı şiirle son buldu. (Emel OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler