131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN ZAM SEVİNCİ

14 Nisan 2015, Salı 09:57

     


Aliağa Belediyesi ile Genel-İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 115 kadrolu işçiyi kapsayan anlaşma 1 Mart 2015 ve 29 Şubat 2017 tarihleri arasında geçerli olacak.

İŞÇİLERE YÜZDE 17 ZAM

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, Genel-İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Genel-İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube yönetim kurulu üyeleri, Aliağa Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler katıldı. Sözleşme sonunda işçilere sosyal haklardaki artışlarla birlikte yüzde 17'ye varan oranlarda zam yapıldı. Bütün yevmiyeler 120 TL’ye çekilirken, kıdem yılı başına da işçilere 20 kuruş kıdem primi verildi. 1 Mayıs ikramiyesi 700 TL'ye çekilirken, yıllık ücretli izin yardımı 15 günlük yevmiyeden 25 güne çıkarıldı.

KAYHAN, “İŞÇİLER DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR”

Yapılan toplu sözleşme töreninde söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan belediyenin imkanları çerçevesinde işçilere verebilecekleri zammın en iyisini verdiklerini, işçilerin aslında daha fazlasını hak ettiklerini söyledi.

AYDIN, “TOPLU SÖZLEŞME METİNLERİ SADECE ÜCRETTEN İBARET DEĞİLDİR”

Tören öncesi konuşan Aliağa Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Doğan Şah Aydın da, “İşyerindeki birlikte duruşumuz ve işverenin de iyi niyetiyle toplu sözleşmeyi iyi bir kazanımla sonuçlandırdık. Toplu sözleşme metinleri sadece ücretten ibaret değildir. Bütün bir iş yaşamını düzenleyerek işçi ve işveren tarafına daha fazla hak ve yükümlülükler getirir” diyerek bundan sonra da işlerine daha sıkı sarılacaklarını ifade etti.

KARA, “SÖZLEŞMEDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”

Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sayılı sözleşmelerinden birine imza attıklarını belirterek, emeği geçen işveren ve işçi temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür etti. Konak Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalışan taşeron işçileri de bünyelerine kattıklarını ifade eden Kara, “Bu toplu sözleşmeden aldığımız güçle örgütlülüğümüzü daha da büyüteceğiz” dedi. (Selda Bektaş)







 
Son Eklenen Haberler