131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

‘HAVET’ out, ‘EVET’ in...

14 Nisan 2017, Cuma 06:57

     


Geçtiğimiz Pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Evet Platformu tarafından gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın katıldığı mitingde sürpriz bir katılımcı vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın İzmir mitingi sonrası kulis haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir Gündoğdu Meydanı’nda geçtiğimiz Pazar günü Evet Platformu tarafından düzenlenen mitingde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da yer aldığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Çeşitli medya kuruluşlarında defalarca kez ısrarla sorulmasına rağmen bu güne kadar 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili görüş bildirmeyen Serkan Acar “hiçbir belediye başkanının milletin tercihleri üzerinde etki yapmaması gerektiğini” düşündüğünü söyleyip, seçildiği günden bu yana hiçbir genel siyasi tercihini Aliağalılara baskı unsuru, yönlendirme argümanı ve siyasi simülasyon unsuru olarak kullanmadığını ifade etmişti. Acar’ın halk oylamasına sayılı günler kala fikir değiştirerek “Evet” mitingine katılması bir yandan merak ve şaşkınlık uyandırırken, öte yandan yakın geçmişte yazılanların doğru olup olmadığını da yeniden tartışmaya açtı.Bilindiği üzere, Milliyetçi Hareket Partisi’nin olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında muhalif kanattan Meral Akşener safında yer tutan ve yayınladığı mesajlarla açık desteğini belirterek herkesi kurultaya davet eden Acar’ın referandum sürecinde tarafsız kalmayı tercih etmesi çeşitli kesimlerce eleştirilmiş, halk oylamasını bir “tarihi sorumluluk” olarak görmemesi şaşkınlık yaratmıştı.

ANKETLER EVET’İ GÖSTERİNCE

Göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden bu yana hep “bekle, gör” taktiğiyle hareket eden Acar’ın oylamaya sayılı günler kala bu tavır değişikliğinin nedeni, son araştırmalara göre Türkiye genelinde sandıktan “Evet” çıkacağını öngörerek hareket ettiği şeklinde yorumlanıyor. Hatırlanacağı üzere, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın gayrı resmi baş danışmanı tarafından düzenli ve periyodik aralıklarla anketler yaptırıldığı, hatta bu anket sonuçlarını bazı Ak Partili’lerle de paylaştığı gazetelerde yer almıştı.

24 Mart 2017 tarihli gazetemizde, referanduma 15 gün kala araştırma sonuçları neyi gösterirse Başkan Acar’ın da ona göre pozisyon alacağını belirterek, son ana kadar renk vermeyeceğini yazmıştık. Bir yandan kongre sürecinde birlikte hareket ettiği Akşener ile ters düşmemeye çalışan Serkan Acar, Başbakan Binali Yıldırım Aliağa’ya geldiğinde sadece kapıda karşılayıp ortalıkta görünmemişti. Bu tavrı ile referandumda “hayır”cılara mavi boncuk dağıtan Acar’ın geçtiğimiz Pazar günü birden bire Evet Platformu’nun mitinginde boy göstermesi, Acar’ın Ak Parti’ye de şirin görünmeye çalıştığını düşündürüyor.

MAKAM KORKUSU MU?

Son zamanlarda Aliağa Belediyesi’ne art arda gelen müfettiş incelemelerinden sonra Aliağa Belediyesi Denetim Komisyonu raporunda da bazı usulsüz harcamaların belirtilmesi üzerine böyle bir tavır değişikliğine gittiği iddia edilen Acar’ın bu şekilde şimdi de iktidara yakın durarak kendisi hakkında açılan dosyalar ve soruşturmalardan kurtulmayı deneyeceği, kamuoyunda konuşulanlar arasında.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler