131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

PETROL-İŞ VE SOCAR YÖNETİMİ GÖRÜŞMEDE

14 Nisan 2017, Cuma 06:43

     


Star işçilerinin sendikasızlaştırılması girişimine karşı işçilerin eylemleri sürerken, Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar PETKİM’e gelerek, Şube Yöneticileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantının ardından işçilere bir açıklama yapan Yaşar, sendikanın amiral gemisi, ana gövdesi olarak tanımlanan PETKİM’de işçilerin duruşunun gurur verici olduğunu dile getirerek, “Bu eylemler sayesinde varlığımızı koruyup üstüne koyabildik. 27 bin olan sayımızı 40 binlere taşıyabildik. Konjonktür, olağanüstü hal demedik. Devam eden gübre grevimiz var. PETKİM’de TÜPRAŞ’ta eylemdeyiz, Makine Kimya’da eylemdeydik” dedi.

İşvereni sorumluluğa davet etmeye geldiğini söyleyen Yaşar, “Çeyrek asırdır, sendikalı olan insanların sendikasız olanların fersah fersah üzerinde olduğu bir durumu yaşıyoruz. İnsan kendi hak ve menfaatlerini korumazsa şeytan olur. Dilsizlik bize yakışmaz. Hakimler gelmiş, noter gelmiş işyerine tespit yapıyor. Ne yapacaksınız, hepimizi işten mi atacaksınız?” dedi

“Genel başkan işverenle görüşüyor, anlaşıyor, biz de boşuna eylem yapıyoruz” gibi söylemler duyduğunu belirten Yaşar, “Bunlar hep konuşulur. Ama benim ağzımdan çıkmayan şeylere itibar etmeyiniz. Genel merkeze geldiklerinde buyur ediyoruz. Asla ve asla ben tek başıma bir anlaşma yapmadım, yapmam. Birlik beraberliğimizi hepimizi bir arada tutacak cümlelerle sağlayabiliriz” dedi.

Müzakere taleplerini işverene bildirdiklerini ifade eden Yaşar, “Bize gelen teklif doğrultusunda hareket edeceğiz. Ne yapacağımıza burada birlikte karar vereceğiz. Biz karar mekanizmasıyız, sorumluluk mekanizmasıyız. Eyleme devam ediyoruz. İşverenden haber bekliyoruz” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler