131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TÜPRAŞ İŞÇİSİNDEN DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

14 Nisan 2017, Cuma 06:24

     


Star Rafinerisinde çalışan 132 işçinin Petkim'e geçirilmek istenmesi nedeniyle Petrol-İş Sendikasının dün başlattığı eylemler devam ediyor.

Petkim ve Star işçilerine destek ve dayanışma amaçlı ziyaretler yapılıyor. Bu ziyaretlerden biri de Tüpraş işçilerince gerçekleştirildi. Önceki gün, Petkim ve Star işçisine vardiye çıkışı destek ziyaretine gitmek isteyen Tüpraş işçileri beklemedikleri bir engelle karşılaştı. Gelen bilgiye göre Tüpraş yönetiminin talimatıyla servislerin anahtarları toplanıp işçilerin Petkim'e gitmeleri engellenmek istendi. Bu engelden yılmayan Tüpraş işçisi oluşturduğu uzun kortejle Petkim'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü haber alan Petkim ve Star emekçileri ise onları Petkim AB Kavşağında karşılamak üzere yürüyüşe geçti. İşçiler yürüyüş esnasında "direne direne kazanacağız" "işveren baksana kaç kişiyiz saysana" "birlik mucadele zafer" şeklinde sloganlar attılar.

Kavşakta buluşan işçiler sloganlar eşliğinde B Kapıya yürüdü. Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay Petkim, Tüpraş ve Star işçilerine yönelik bir konuşma yapıp destek ve dayanışmalarından dolayı Tüpraş işçisine teşekkür etti. Petrol İş Genel Mali Sekreteri Turgut Dusova, burada işçilere yönelik bir konuşma yaptı. Dusova “bugün burada sadece iki fabrikadan işçilerle toplandık. Yarın 10 bin, 30 bin oluruz, hepimiz buraya toplanırız. Bizler müzakereye açığız, konuşmaya açığız” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler