131019098
23 Nisan 2024, Salı

ALÇEP’TEN ‘DOĞAYI SEVME GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

14 Mayıs 2016, Cumartesi 06:38

     


Aliağa Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen ‘Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü’ etkinliğinde ‘Şubadap Çocuk’ müzik topluluğu doğa ve ekoloji temalı şarkılarını minik öğrencilerle birlikte seslendirdi.

Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP)’in çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği etkinlik okul bahçesinde gerçekleştirildi. Sevilen müzik topluluğu Şubadap’ın sahne aldığı etkinlikte çocuklar, şarkılara eşlik ederken bol bol dans etti. Dünya, doğa ve insanın oluşumu konulu drama gösterisi ve oyunların yer aldığı etkinlikte keyifli zaman geçiren minik öğrenciler eğlenirken öğrenme fırsatı buldu.

DOĞA VE EKOLOJİ ŞARKILARI SÖYLENDİ

Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP) Yönetim Kurulu Üyesi Özgül Çağlar, “Çocuklarımıza ne verirsek onu alırız. Doğaya sahip çıkmamız onların da geleceği için çok önemli. Bugünkü etkinlikle çocuklara doğanın, ağacın ve birlikte yaşamanın önemini anlattık. Çocukları ve doğayı çok seviyoruz. Bunu şarkılar eşliğinde hep birlikte söyledik” dedi.

Çocukların toplumsal yaşamda ihtiyaç duyacakları temel bilgileri şarkılarıyla dile getirmeyi amaçlayan grubun gitaristi Ahmet Öztürk, ‘Gökyüzü Kimin’ albümünde yer alan şarkıların çocuklar için eğitici yanına vurgu yaparken, “Çocuklar için yaşamın döngüsünü anlatan, dostluk, barış ve kardeşlik temalı şarkılarımızı bu tür etkinliklerde onlarla paylaşıyoruz. Kuzey Ege’de termik santraller ve doğayı kirleten her türlü girişimin karşısındayız. Çocukların termik santralsiz, fosil yakıtsız bir doğaya ihtiyaçları var. Doğayı korumak konusunda çocukların bilinçlenesine onların dilinden yaptığımız şarkılarımızla katkı sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler