131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ŞAKRAN’DA KANALİZASYON İÇİN BİR ADIM DAHA

14 Mayıs 2018, Pazartesi 06:33

     


Aliağa Yeni Şakran Mahallesi’nde, yıllardır yapımı beklenen kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi yeri için çalışmalar başladı. Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılacağı alan ile ilgili toplanan imzalar yetkililere ulaştırıldı.

Yeni Şakran’da halkın en önde gelen istekleri arasında yer alan ve yıllardır yapılamayan kanalizasyon sistemi için ilk adımlar atılmaya başlandı. Mahallenin sınırları içerisinde yer alan 666 parsel numaralı, mera vasıflı taşınmazın 30 bin metrekarelik kısmına İZSU tarafından yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin bir an önce kurulması için Muhtar Metin Yıldız’ın girişimiyle imza kampanyası gerçekleştirildi. Toplanan imzalar Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine ulaştırıldı.

Yeni Şakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğim günden bu yana Yeni Şakran’a kanalizasyon yapılması için çaba harcıyorum. Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve İZSU yetkilileri ile görüşüyorum. Bu girişimlerimizin sonucunda kanalizasyon sistemi proje aşamasına geldi. En son yaptığımız görüşmelerde arıtma tesisi için yer aradıklarını söylediler. Bunun üzerine Aliağa Belediyesi de tesisin yapımı için 666 numaralı parselde 30 bin metrekarelik mera yerinin uygun olduğu yönündeki kararını Büyükşehir’e iletiyor. Biz tesisin bu alana yapılması için imza kampanyası başlattık ve çiftçilerin olumlu görüşünü içeren imza cetvelini İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine sunduk. Şu an İZSU’nun Atık Su Arıtma Tesisi’nin çalışmalarına başlamasını bekliyoruz. Çalışmalara bir anca başlanılıp kanalizasyon sisteminin yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde kanalizasyon sistemi yok ve yıllardır fosseptik kuyuları kullanılıyor. Denize sıfır mesafede bir yerleşke olduğu için olası bir medcezir olayında fosseptikler taşıyor. Oluşan kirliliğin yanı sıra salgın hastalıklar başlayabilir diye korkuyoruz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler