131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞSAVCI AYDEMİR GÖREVE BAŞLADI

14 Temmuz 2016, Perşembe 06:36

     


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Aliağa'ya atanan hakim ve savcılar ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir de görevine başladı.

Başsavcı Zafer Dur’un İzmir Cumhuriyet Savcılığı görevine getirilmesiyle yerine atanan Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Pazartesi günü Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev başladı.

6 yıllık avukatlık mesleğinin ardından girdiği sınavı kazanan Aydemir, 2006 yılından bu yana Cumhuriyet Savcısı ve C.Başsavcısı olarak çeşitli ilçelerde görev yaptı.  Aydemir, ilk defa Aliağa’ya geldiğini ve ilçeyi çok beğendiğini dile getirdi.

 

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Adli ve İdari yargı Kararnamesi ile atanan hakim ve savcılar yeni görevlerine başladılar.

Aliağa’nın eski Cumhuriyet Başsavcısı olan Zafer Dur’un İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak atanması ile boşalan göreve Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir başladı.

Aslen 1976 Giresun doğumlu olan Aydemir,  1998 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra avukatlık mesleğine başlayan Aydemir, bu görevi 2005 yılına kadar Ankara'da sürdürdü.

Eşi Fatma Aydemir’in hakim olması nedeniyle kendisi de hakim ve savcı sınavına girerek sınavı kazandı.

Aydemir, 2006  yılından bu yana sırasıyla; Çaykara, Doğubeyazıt, Bursa İnegöl Cumhuriyet Savcılığı ve ardından Sakarya Hendek’te Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürdü.

Aydemir, geçtiğimiz ay yayınlanan Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Aliağa’ya Başsavcı olarak atandı.

'MİLLETİMİZİN GÜLEN YÜZÜ OLACAĞIZ'

Başsavcı Aydemir, deniz kenarında bir ilçede ilk defa görev yapacağını belirtti. "Yargı teşkilatı olarak milletimizin gülen yüzü olacağız" diyen Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Aliağa’ya ilk defa geldim. 22 yıldan bu yana ilk defa deniz olan bir ilçede çalışacağım.  Aliağa’yı çok beğendim. Gördüğüm kadarıyla çok hızlı gelişen bir ilçe. Bizler de bu gelişmeye uygun olarak hızlı adımlar atmalıyız. Benden önce görev yapan Zafer Başsavcım, bir çok konuda olduğu gibi yeni adliye binasının yapımı için de çok büyük adımlar atmış.  Aliağa yargı teşkilatı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” diyerek, görev yaptığı dönemde Aliağa'ya yeni bir adliye binası kazandırma çabası içerisinde olacağını sözlerine ekledi.

DİĞER ATAMLAR:

Aliağa Cumhuriyet Savcısı Murat Akçaer Manisa Cumhuriyet Savcılığı görevine,

Aliağa Cumhuriyet savcısı Tuncay Yıldız, Midyat Cumhuriyet Savcılığı görevine,

Nizip Cumhuriyet Savcısı Gediz Ünsal, Aliağa Cumhuriyet Savcılığı görevine,

Aliağa İlçe Seçim Kurulu Başkanı da olan Aliağa Hakimlerinden Kamuran Özdemir, Menderes Hakimliği görevine,  Serhan Bedel, İstanbul Anadolu Hakimliği görevine, Esra Şimşek ve Güliz Kalkan ise Manisa Hakimliği görevlerine atandılar.

Hendek Hakimi Fatma Aydemir, Aliağa Hakimliği ve Aliağa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevine,

atandılar.







 
Son Eklenen Haberler