131019098
19 Mart 2024, Salı

15 TEMMUZ DESTANI 2 YAŞINDA

14 Temmuz 2018, Cumartesi 07:11

     


Siyasi partilerin Aliağa ilçe başkanları, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle siyasi partilerin Aliağa ilçe başkanları Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Siyasiler, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen darbe teşebbüsünün, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı.

KAZIM SAYIN: “15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ak Parti Aliağa Başkanı Kazım Sayın, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 2.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye demokrasi tarihinin en hain, en kanlı darbe girişimi olan 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi millet iradesine yönelik hain FETÖ’nün giriştiği darbe girişimi milletimizin büyük kahramanlığı ile sonuçsuz kalmıştır. Milletimiz içerdeki ve dışardaki tüm düşmanlarımıza en güzel cevabı vermiştir. Hiçbir zaman bağımsızlığından taviz vermemiş olan aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkarak, darbecilere direnmiştir. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olan hain FETÖ’cülerin ders aldığı gündür. Türkiye’nin bir daha böyle günler yaşamamasını temenni ediyoruz. Türkiye demokrasiyle yönetilsin istiyoruz. Darbe ve vesayet dönemlerini istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir genelkurmay başkanı, seçimle milli savunma bakanı oluyor. Bu, askeri vesayetin ortadan kalktığının en büyük göstergelerinden birisidir. Biz, pazar günü yine meydanlarda olacağız. Halkımızı da bekliyoruz. Sesimizi daha gür çıkaracağız. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi.

ÖZCAN DURMAZ: “TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİK BİRİKİMİNE SAHİP ÇIKMA AZMİNDEYİZ”

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, yaptığı açıklamada, “Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimine karşı milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.” ifadelerine yer verdi.

ABDURRAHİM AYDEMİR: “BÖYLE BİR HAİNLİK İNŞALLAH BİR DAHA YAŞANMAZ”

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenilen darbe girişiminin sadece iktidara değil, milli iradeye karşı yapıldığını söyleyen MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de, “Ülkemiz bu güne kadar çor darbeler ve darbe girişimleri gördü ancak 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi gibisini görmedi. Darbeci hainlerin polis merkezlerine, askeri merkezlere, TBMM’ye saldırmaları ilk defa yaşandı. Böyle bir hainliği Türk Milleti inşallah bir daha yaşamaz. Bir daha yaşanmaması için de zaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir. Bundan sonraki süreçte milletimizin önü açıktır. Bir daha bu tür hainliklerin yaşanmamasını diliyoruz. FETÖ’nün dini, mili ve masumane duyguları kullanarak insanları nasıl kandırıp nasıl beynini yıkadığını, bu tür yapıların Türkiye Devletine ve milletine ne kadar zarar verdiğini halkımızın görmesi lazım. Türkiye’de FETÖ benzeri yapılanmalara imkan verilmemelidir. 15 Temmuz’da yaşananları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. 15 Temmuz ihanet gecesinde şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum.” açıklamasında bulundu.

YÜCEL KARAŞAN: “FETÖ’CÜ HAİNLER EN HIZLI ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan ise, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimine karşı halkın canı pahasına demokrasiden yana tavır koyduğunu söyledi. Karaşan, “Darbeler ve darbe girişimleri ülkemize çok şeyler kaybettirdi. Bunların demokrasi ile idare edilen ülkelerde olmaması gerekiyor. Gelişmiş dünya ülkelerinde hiçbir şekilde bu tür olaylar yaşanmıyor. Bizde de yaşanmaması gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişini gerçekleştiren FETÖ’cü hainler ve onlara yardım edenlerin en hızlı şekilde gerekli cezaları almaları gerekmektedir. Türkiye demokrasiye sahip çıkmalı. FETÖ’cü darbecilerin bertaraf edildiği 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü vesilesiyle, kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler