131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

‘BAKIM SÜRECİNDE EMEKLİLERİ İSTEMİYORUZ’

14 Ağustos 2018, Salı 07:06

     


Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, 1 Eylül'de Petkim'de gerçekleştirilecek olan Planlı Bakım Duruşu’nda fabrikanın kendi bünyesindeki işçilerin çalıştırılması gerektiğini vurguladı.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi tarafından, Petkim’in B Kapısı önünde sabah vardiyasına giren işçilerin de katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Petkim genelinde yaşadıkları sıkıntıların olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, bunlarla ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti. Çözemedikleri sorunlardan birisinin planlı duruş dönemiyle ilgili olduğunu ifade eden Oktay, “Biz bu süreçte her şeyden daha çok iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına dikkat ederiz. Tüm Petkim çalışanları olarak geçirdiğimiz Bakım Duruş'larında üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Burası Petro-Kimya tesisi ve biz bu tesisin işçileri olarak bu sürecin ne anlama geldiğini, hangi koşullarda yapıldığını en iyi bilenleriz. 1 Eylül'de başlayacak olan Planlı Bakım Duruşu’nda tüm birimlerde çalışan arkadaşlarımızın maksimum sayıda değerlendirilmesi gerekiyor. 30 yıldır bu böyle olmuştur. Yine böyle olmasını istiyoruz. Bu işin çalışanları bizlersek bakım planları bizim üzerimizden yapılmalı. İşverene bunu ilettik. Petkim işvereni bu süreci dışarıdan personel alarak çözmek istiyor. Bizim yeterli olmadığımız yerde yan sanayiden destek alabilirsiniz. Ancak bizler bu sürecin önceliğinde yer almadan farklı bir yöntem izlenmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

“Şirket yetkililerine taleplerimizi ilettik”

Petkim emeklisi işçilerin tekrar işe çağrılmasını reddettiklerini vurgulayan Ahmet Oktay, Bakım Duruşu sürecinde emekli işçilerin gelip burada çalışmasını istemediklerini söyledi. Bu konuda şirket yetkililerine taleplerini ilettiklerini söyleyen Oktay, “Emekli olan arkadaşlarımız istirahatlerini yapsınlar. Bizim işimizi yapmaya buraya gelmesinler. Şirketin emekli işçilerinin bakım duruşu için tekrar çalışmaya çağrılması ‘mevcut personele güvenmiyorum’ demektir. O zaman biz de yeni yönetimi beğenmiyoruz, eski yönetimden geri gelmesini istediklerimiz var, diyelim. Petkim bir kabuk değiştirdi. Tecrübeli arkadaşlarımız gitti, yeni arkadaşlarımız geldi. Yeni gelen arkadaşlarımız öyle düzenli çalıştı ki hiç kimse giden arkadaşlarımızın eksikliğini hissettirmedi.” dedi.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, sorunların çözümü için fabrika yetkilileri ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler