131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

İDİL BİRET’LE HER NOTA BİR UMUT...

14 Eylül 2018, Cuma 06:07

     


Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sadece piyanosunun tuşlarına değil, dinleyicilerin ruhuna ve kanserle mücadele eden çocuklarımıza dokunacak bu seferde.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği’nin öncülüğünde, Tepecik Eğitim Araştırma Hastahanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklara yönelik 3 Kasım 2018 tarihinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sunulacak olan ‘İdil Biret’le Her Nota Bir Umut’ konserinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, projenin Sanat Koordinatörü Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel, Tüm Yerel-Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altınel ve hasta çocuklara uzun yıllardır gönüllü olarak yardımcı olan Aslı Kokuluçiçek katıldı. Organizasyonun Basın Danışmanlığını ise gazetemiz sayfa sekreteri Serkan Selingil yapıyor.

Organizasyonu düzenleyen İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sayın Sevil Ozan; “Çağdaş birey sadece kendinden değil, kendinden daha şanssız ve zor durumda olanlardan da sorumludur. İlkesinde birleşmiş olan İzmir Hasta Çocuk Evleri İzmir’e hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için gelen yardıma muhtaç ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, maddi ve manevi yüklerini azaltma, sevinçlerini ve kederlerini paylaşmak için daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için desteğinize ihtiyacımız var sözleriyle, Tepecik Eğitim Araştırma Hastahanesi Çocuk Onkoloji servisine çok acil solunum cihazına ihtiyaçları var sizlerin de desteğiyle bir çok kanserli çocuğun solunum cihazıyla hayata tutunmasını sağlayacağımız yardım konseriyle Müziğin birleştirici gücüyle şahit olmak istedik” dedi. Sevil Ozan ayrıca "Her nota bir umut her kitap bir hayattır" konsere gelen her kişi bir kitap getirerek de çocuklara bir kütüphane kazandıracaklarını da dile getirdi.

MÜZİĞİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Projenin Sanat Koordinatörü Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise; Projenin Sanat Koordinatörü Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel, “Dünyada yaşanılan bir ilkin tanığıyız. Her Nota Bir Umut Dinletisi hayallerimin peşinden koştuğum, umudun yeryüzü coğrafyasıyla yeniden buluşmasıydı belkide. Minik yüreklere umut olma adına bu hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi olmalarını sağlamak, hastalığa yakalanan çocuklara sahip çıkmak adına bir farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık görevi. Şimdi ufacık çocuklar umut bekliyor. Ayrıca çocuklarımızı sanatla buluşturmaya, bu alanda örnek çalışmalara imza atmaya devam edecek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın çok büyük desteğini aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yüreğinde sanat ve millet aşkı olan herkesi ve gönüllü kuruluşları böyle projelere destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sevil Ozan ayrıca "Her nota bir umut her kitap bir hayattır" konsere gelen her kişi bir kitap getirerek de çocuklara bir kütüphane kazandıracaklarını da dile getirdi.

Konserin Ana Sponsorları Karşıyaka Belediyesi ,TÜM YEREL SEN SENDİKALARI, CMS Jant ve Makina Sanayi, EGE BALKAN GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU olurken Diğer sponsorlar ise şunlar: EFES ROTARY, HAN KUAFÖR, İzmir İnner Wheel, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ,KONAK BELEDİYESİ, GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ, ÇİZGİM AJANS, SIDIKA AKDEMİR BİLSEM BİLİM SANAT MERKEZİ,SEKSAN YEMEK FABRİKASI GELİŞİM KOLEJİ Diva Fotoğrafçılık, Mavi bahçe AVM orgazinasyonu ve dışardan destekçilerimizin katkıları ile gerçekleşecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler