131019098
19 Mart 2024, Salı

Karaçorlu: ‘Aliağa Belediyesi ve Meclisi kent suçu işliyor!’

14 Ekim 2017, Cumartesi 10:00

     


Tuncay Karaçorlu, Sebastian Lagona Caddesi’nin kapatılıp, yeni yapılan yola Ertan Çaplık’ın isminin verilmesine ilişkin itirazlarını belirtti.

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, Aliağa Belediyesi tarafından Sebastian Lagona caddesinin kapatılarak, yeni açılan yola yakın zamanda hayatını kaybeden Aliağalı vücut geliştirme antrenörü Ertan Çaplık’ın isminin verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karaçorlu, Ertan Çaplık için “Yaşamında beden ve akıl sağlığını temel almış, genç yaşta kaybettiğimiz bir spor insanımızın adının, yeni yapılan bir yeşil alanda ya da kamusal alanda yaşatılması gerekirdi.” diyerek  “Aliağa’nın tarihinin belgelenmesine ilişkin çalışmalarda bulunan, Aliağa’nın adının dünyada duyulmasını sağlamış bilim insanı olan Ordinaryüs Profesör Sebastian Lagona’nın adının verilmiş olduğu yere verilmesi kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

İlgili bakanlıkları Aliağa Belediyesi ve meclis üyelerinin işledikleri kent suçuna yönelik göreve çağıran Tuncay Karaçorlu, “Kamusal denetimin ve merkezi idarenin görevi üzerinde olduğu halde, kayıtsız kalan Aliağa Kaymakamlığı hakkında da soruşturma başlatılmalıdır!” dedi.

Hayatını kaybeden genç sporcu Ertan Çaplık’ın ailesini ve yakınlarını toplumda vefasızlık ve husumet uyandıracak, gelenek ve adetlerimize aykırı uygulamayı kabul etmemeye de çağıran Karaçorlu, konuyla ilgili sorumluların, onay verenlerin ve göz yumanların, bugünlere gelmesine neden olanların da, Aliağa’nın kamusal vicdanında ve ağır cezada yargılanmaları gerektiğini vurguladı.

Haber: Eren Saran

 

 







 
Son Eklenen Haberler