131019098
19 Nisan 2024, Cuma

GELECEĞİN MUHASEBECİLERİ İLÇEDEKİ KURUMLARI GEZDİ

14 Aralık 2018, Cuma 06:28

     


Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alanı 10/A öğrencileri, öğretmenleri Halil Savran ve Alan Şefi Karsın Güç ile birlikte sosyal etkinlikler kapsamında Aliağa Belediyesi, Aliağa Sosyal Güvenlik Kurumu Vergi Dairesi, Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret ettiler.

İlk ziyareti Aliağa Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerçekleştiren öğrenciler emeklilik servisinde yapılan iş ve işlemler ile BAĞKUR ve İşveren servisinde personeller tarafından kurum iş ve işleyişleri hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Aliağa Belediye Başkanlığı’na gecen öğrencilere Muhasebe Şefi Doğanşah Aydın tarafından muhasebe servisinde nelerin yapıldığını örnekler ile anlatılarak kurumdaki diğer işler hakkında bilgilendirme yapıldı. Buradan vergi dairesine geçen öğrencileri Kurum Müdürü Yücel Aydoğan tarafından kurumun iş ve işleyişleri hakkında bilgi aldılar. Vergi Dairesi Müdürü Yücel Aydoğan’ın Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe alanından mezun olduğunu öğrenen öğrenciler, muhasebe alanından mezun olunduğunda nerelere gelebileceklerine dair canlı örnek olması öğrencilerde heyecan yarattı.

Gezi sonunda odaları ziyaret eden öğrencilere, odaların işleyişi, özel sektördeki her işletmenin kurumun üyesi olması, şirketlerin tescil işlemleri ve bunların sicil gazetesinde yayınlaması gerektiği hakkında bilgi verildi. Gezi sırasında öğrenciler kuruluşlardaki görevlilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler