131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DEMİR-ÇELİK İŞÇİLERİ MESS’İ PROTESTO ETTİ

15 Ocak 2018, Pazartesi 07:12

     


Demir-Çelik işçileri MESS’in %6,4’lük zam oranı ve 3 yıllık sözleşme teklifine karşı eylem gerçekleştirdi. Aliağa’da bulunan fabrikalarda çalışan işçilerin de katıldığı eylem Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı

12 Ocak Cuma günü Metal İş kolunda çalışan demir çelik işçileri, MESS’in toplu sözleşme için sunduğu yüzde 6,4’lük zam ve 3 yıllık sözleşme teklifine karşı Türk Metal Sendikası’nın çağrısı ile eş zamanlı eylemler düzenledi. İstanbul, Kocaeli Merkez, Gölcük, Gebze, Bursa, İzmir Merkez ve Menemen'de yapılan eylemlerde meydanlarda bir araya gelen işçiler grev çağrısında bulundu.

Türk Metal’in çağrısıyla kent meydanlarında eylem yapan işçiler, MESS’in teklifine karşı grev çağrısı yapan işçiler sık sık grev sloganları atarken, Türk Metal yaptığı açıklamada MESS’e “Uzattığımız eli karşılıksız bırakmayın” çağrısı yaptı.

Ege Çelik, Habaş ve İDÇ işçileri de katıldı

Aliağa’da çalışan demir çelik işçileri ise Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak MESS'in tutumunu protesto etti. Gerçekleştirilen eylemde emniyet yetkilileri, OHAL koşullarında olduklarını söyleyip, ses düzeni ve yürüyüş yapılamayacağını belirtmeleri üzerine sendika yetkilileri ve işçiler yasadışı eylem yapmadıklarını, seslerini duyurabilmek için burada toplandıklarını belirterek eylemlerine devam ettiler. Ege Çelik, Habaş ve İzmir Demir Çelik işçilerinin servislerle gelerek katıldığı eylemde sözleşme sürecinde düşük zam oranı veren işveren sendikası MESS’e “Hey MESS şaşırma sabrımızı taşırma” “Direne direne kazanacağız” sloganları ile seslendiler.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler