131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TOPLANAN İMZALAR BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

15 Ocak 2019, Salı 06:16

     


DİSK/Genel-İş Aliağa Temsilciliği, taşerondan belediye şirketlerine geçirilen ve %4 oranında zam artışı ile çalışan işçilerin maaşlarına enflasyon oranının yansıtılmasına tepki olarak imza topladı. Toplanan imzalar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gönderildi.

Aliağa Postanesi’nin önünde toplanan Aliağa Belediyesi işçileri ve Genel – İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Yönetimi düzenledikleri basın açıklamasıyla, 696 ve 375 sayılı KHK ile taşerondan Belediye şirketlerinin kadrolarına geçirilen Belediye işçilerinin Yüksek Hakem Kurulu’ nca belirlenen yüzde dörtlük maaş zammının geçimlerini sağlamadığını vurgulayarak, işçilerin maaşlarına enflasyon farkının yansıtılması gerektiğinin altını çizdi.

"Ücretler, %26'lık ücret zammı yansıtılarak ödenmelidir”

Gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara "İşçilerin özgür toplu sözleşme hakkı 696 sayılı KHK ile Türkiye'de Yüksek Hakem Kurulu tarafından süresi en son imzalanan TİS'e mahkum edilmiş olmaları bir yana 2019 yılı içinde belirlenmiş olan asgari geçim indirimi dahil 2 bin 020 TL tutarındaki asgari ücret farkının yansıtılmayacağı belirsizliği halen devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Ali Haydar Kara "Taşeronda iken verilen asgari ücret farkları bugün sözde kadro dedikleri ucube sistemde çalıştıkları için verilmeyecek ve hak mahrumiyetleri de çığ gibi büyüyecektir.” diye konuştu. Asgari ücretli çalışan işçilerden vergi yükünün kaldırılmasının gerekli olduğunu vurgulayan Kara "Merkezi idareler ve belediye şirketlerine geçişleri yapılan milyonlarca emekçinin ücretleri Ocak ayından itibaren güncellenerek asgari ücrete yapılan %26'lık ücret zamlarının yansıtılarak ödenmelidir. Yine bu işçilerin İlave Tediye Hakları geriye dönük ödenmeli ve Taşeron Şirket Çalışanları Kamu İşçisi olarak istihdam edilmelidir.” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından sendika yöneticileri tarafından toplanan imzalar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gönderildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler