131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ'NE GEÇİLİYOR

15 Şubat 2017, Çarşamba 06:48

     


Mart ayından itibaren Aliağa'daki okullar "Doküman Yönetim Sistemi"ne geçiyor. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul ve kurumlarda görev yapan müdür yardımcıları ve memurlar için "Doküman Yönetim Sistemi" semineri düzenliyor. Seminerin hocalığını ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Sorumlusu Bünyamin Akgün tarafından yürütülüyor. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse eden semineri ziyaret ederek seminere katılanlara başarı dileklerini iletti.

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS'ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslenerek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.

DYS Doküman Yönetim Sistemi, DAYS Doküman Arşiv Yönetim Sistemleri, EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemleri, EDYS Elektronik Doküman Yönetim Sistemleri olarak bilinen bu sistemler aslında iç içe geçmiş birbirinden bağımsız olamayan uygulamalardır.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler