131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

YILMAZ, SAĞLIK MERKEZİ AÇILIŞINA KATILDI

15 Şubat 2017, Çarşamba 06:49

     


Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan hastanenin yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu, sağlık merkezinde hasta ve hasta yakınlarına psikososyal destek ve rehabilitasyon hizmeti verileceğini ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların da tıbbi tedavilerinin düzenleneceğini söyledi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise ruh sağlığı problemi olan, evde yakınlarını meşgul eden hayata kazandırılmayı bekleyen 137 kişinin rehabilitasyon hizmeti almak için merkeze başvurduğunu vurgulayarak, Bergama'ya yakın zamanda ayrıca bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) de açılacağını duyurdu.

PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLECEK

Merkezde 1 Psikiyatri uzman doktor, 1 psikolog, 2 hemşire, 1 sosyal çalışmacı, güvenlik elemanı, tıbbi sekreter ve temizlik elemanlarından oluşan yaklaşık on kişilik bir ekip hizmet verecek. Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri satranç, ahşap boyama, takı tasarım, halk oyunları, ebru gibi alanlarda kurslar verecek. Toplam 300 metrekare alana kurulu merkezde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verilecek.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler