131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ İNTERNETTE ARADI

15 Şubat 2018, Perşembe 06:09

     


İZBAN'a aktarma yapan otobüslere ulaşım için yürümek zorunda kalan vatandaşlar isyan etti. Hatundere İstasyonu’nda köprü inşaatı nedeniyle yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesi için Foçalılar, internette kampanya başlattı.

Foça’da vatandaşlar, köprü inşaatı nedeniyle İZBAN'a binebilmek için Hatundere-Foça güzergahında aktarma yapan otobüslere yürümek zorunda kaldıklarını ifade etti. İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım kurumlarından ESHOT yetkililerine şikayetlerini ilettiklerini belirten Foçalılar, ancak herhangi bir çözüm sağlanmadığını iddia etti.

Yaşadıkları sıkıntının çözümü için sosyal medya ağları üzerinden başlattıkları kampanya da Eski Foça'da oturan kişilerin İzmir'le bağlantısını sağlayan İZBAN Hatundere durağı yanında yapılmakta olan köprü ayakları yüzünden yollar kapatıldığını, aktarma otobüsünün giremediği yolda istasyona ulaşmak için 1 kilometreye yakın yürümek zorunda kaldıklarını belirtti.

‘İZBAN durağına yürüyene kadar ömür geçiyor’

Yolun tam bir eziyet olduğunu belirten 70 yaşındaki Ali Uçar, "Ben hem akciğerimden ameliyat oldum hem de ayaklarım ağrıdığı için baston kullanıyorum. İZBAN'dan indikten sonra bu inşaat alanı yüzünden neredeyse 1 kilometreden fazla yol yürüyoruz. Zaten yürüdüğümüz yol kötü ve çamur içinde birde üstüne o kalabalık yolda bir kişinin geçebileceği alanda eziyet çekiyoruz" dedi. Üniversite öğrencisi Dilay Şipay ise, "Foça'da oturuyorum. Her gün Aliağa'da okula gidip geliyorum. Sabah ve akşam işkence oluyor. Otobüste adım atacak yer olmuyor. Birde otobüsten inip İZBAN durağına yürüyene kadar ömür geçiyor. İnşallah sorun çözülür" dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler