131019098
29 Mart 2024, Cuma

“İYİ ÖĞRETMEN ÖNCE KENDİSİNE ÖĞRETEBİLENDİR”

15 Mart 2018, Perşembe 06:11

     


Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı, Aliağa’da görev yapan öğretmenlere “Başarılı ve Mutlu Öğrenciler Yetiştirmek” konulu seminer verdi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı, Aliağa’da görev yapan öğretmenlere ‘Başarılı ve Mutlu Öğrenciler Yetiştirmek’ ana başlığı altında seminer verdi. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, “Öğretmen kimdir, ne yapar? İnsan, eğitim ve felsefe nedir? Öğretmenin sahip olması gereken özellikler nelerdir? Öğretmenin eğitime ve öğrenciye bakışı?” başlıklı konular ele alındı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin de izlediği seminerde, öğretmen için medeni cesaret göstermenin ve sorgulayıcı olmanın önemi üzerinde duran Avcı, “Eğitim, bilgi aktarmak değil, gönlün gönle dokunmasıdır. İyi bir öğretmen öncelikle kendisine öğretebilendir. İyi bir lider öncelikle kendisini yönetebilen bir insandır. Öncelikle kendimize faydamız olursa öğrencilerimize de faydamız olabilir. Geriye baktığımızda düne göre bir adım öne gidebildiysek bu başarıdır. Öğretmen, sürekli olarak öğrenen, kendini geliştiren ve bu şekilde öğrencilerine faydalı bir model olan insandır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler