131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

REFERANDUM TEBDİRLERİ ALINDI

15 Nisan 2017, Cumartesi 06:38

     


Yarın yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu’nun huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tüm tedbirler alındı.

Halk oylamasının huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. İlçe genelinde 17 okulda kurulacak olan 119 sandıkta 46 bin 983 kişi oy kullanacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü seçimin güvenli bir ortamda yapılabilmesi için ilçeyi 5 bölgeye ayırdı. Her bölgeye sandık alanlarından sorumlu bir amir görevlendirildi.

155 POLİS GÖREV YAPACAK

İlçe Emniyet Müdürü de dahil olmak üzere, 4 komiser, 147 polis, ve bekçilerle birlikte 155 kişi sabah saat 06.00’dan gece 24.00’a kadar seçimin güvenli şekilde tamamlanması için görev yapacak. İlçe genelinde toplam 14 ekip görev alacak. Bunun yanısıra olası bir gerginliğe müdahale etmek için 10’ar kişiden oluşan iki hazır kuvvet bulunacak. İlçe Seçim Kurulu binası önünde de sandık sonuçlarının güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanması için 20 polis görev yapacak. Seçim tedbirlerinin yanı sıra rutin güvenlik önlemleri de takviyeli olarak gerçekleştirilecek.

ALKOL SATIŞI VE TÜKETİMİ YASAK

Yarın sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar ilçede alkol satışı ve tüketimi de yasak olacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bütün umuma açık yerler kontrol edilecek. Oy kullanmaya gelen vatandaşların güvenli bir şekilde oylarını kullanabilmesi açısından da sandık alanlarında ve şüpheli görülen şahıslar için polisin üst araması yapma kararı da bulunuyor.

“HALKIMIZ GÜVEN İÇİNDE OYUNU KULLANABİLİR”

İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, alınan güvenlik önlemleri hakkında yaptığı açıklamada, “Aliağa’da halkımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda oyunu kullanabilmesi, halk oylamasının sıkıntısız bir şekilde sonuçlandırılması için ben ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 155 polis görev yapacağız. Önce vatandaşın güvenliği düşüncesiyle özverili bir şekilde hizmet vereceğiz. Tüm halkımız güven içinde oyunu kullanabilir.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler