131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

17. DÖNEMDE 165 MEZUN VERDİ

15 Mayıs 2018, Salı 06:53

     


Okulların tatil olmasına az bir süre kala mezuniyet törenleri de hızla sürüyor. 25 yıl önce açılan Alp Oğuz Anadolu Lisesi'ni bu yıl bitiren 165 öğrenci Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen kep töreni ela mezuniyet belgelerini aldılar.

Son sınıf öğrencileri düzenlenen mezuniyet törenleri ile okullarına veda ediyorlar.

Her ne kadar son yazılar yapılıp karneler yazılmaya başlandıysa da, mezuniyet törenleri, veda geceleri düzenlense de; Orta okul son sınıf öğrencileri Liselere Giriş Sınavına, Lise son soınıf öğrencileri ise Yüksek Öğrenim Giriş sınavlarına hazırlanmak için harıl harıl ders çalışmaya devam ediyorlar.

Günlerdir bir telaş içerisinde mezuniyet törenine hazırlanan Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nin son sınıf öğrencileri, Cumartesi akşamı düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldılar.

Bu yıl liseyi bitiren 165 öğrencinin kep giyme ve belge töreni Zeytinli Park içerisindeki Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti.

Havanın son derece soğuk olmasına rağmen düzenelenen törene Okul Müdürü ve yöneticiler ile öğretmenler ve velilerin yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Tamamen okul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program yakaşık 4 saat sürdü. Okul öğrencilerinin vermiş olduğu mini konser ve folklor gösterimiyle başlayan program, okulun geçmişten günümüze kadar olan gelişimini ve mezun olan öğrencilerin yaptıkları etkiniliklerden oluşan fotoğrafların yer aldığı sinevizyonla devam etti.

Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nin 1995 yılında Petkim Siteler içerisinde virane bir okul içinde kurulduğunu belirten Okul Müdürü Ali Gürlek, yaptığı konuşmada okulu bu günlere getirenlere teşekkür ederek okulundan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Okulun şimdiki binasına taşınmasından sonra hızla başarı grafiğinin yükseldiğini belirten Gürlek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Okulumuz, üniversite giriş sıravlarında büyük başarılara imza atmıştır. İzmir'de ilk 10 içerisine girdikten sonra hızlı bir şekilde adı duyulmaya başladı. Akademik başarısını sürekli arttırdı. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında ilk 1000 içerisinde yer aldı. Hatta bir öğrencimiz ilk 300 içerisinde yer aldı. Bu yıl ilköğretimden liseye geçerken köklü bir değişikliğe gidildi. Bir çok okul sınavsız öğrenci alan mahalle lisesi haline getirilirken, okulumuz Türkiye genelindeki 222, İzmir geneldeki 15 okul arasına girerek sınavla öğrenci alan proje okul olmayı başardı. Okulumuz sadece akademik başarı elde eden bir okul değil. Okulumuz, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleride de başarısını göstermiştir. Bu yıl liseler arası bilgi yarışmasını okulumuz kazandı. Bayan voleybol takımımız finale kaldı, liselerarası erkek basketbol takımız finale kaldı. Her ikisi de en güçlü şampiyon adayıdır. TUBİTAK proje yarışmalarında sayısız projeler ürettiler. Hepsini kutuluyorum. Tabii bunu hep birlikte başardık. Öğretmenlerimiz her ayın 15'inde maaşlarından para biriktererek oluşturulan fona gönüllü olarak katkı koyuyorlar. Biz sınıf öğretmenlerinden ismini aldığımız öğrencilere burs veriyoruz. Ben de böyle bir okulun parçasını olmaktan onur duyuyorum, gurur duyorum"

Konuşmasının sonunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Okul Müdürü Ali Gürlek, "Çok çalıştınız, inanıyorum başaracaksınız. Türkiye'nin sayılı üniversitelerinde yerinizi alacaksınız. Mesele çok güzel bir meslek sahibi olmak değil, çok güzel para kazanmak da değil. Mesele çok rahat bir yaşam sürmek de değil. Mesele; vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan ve ona hizmet eden gençler olmaktır. Siz bayrağı indirmeyeceksiniz, vatanı böldürmeyeceksiniz. Biz Alp Oğuz Anadolu Lİsesi olarak bu bilinci kazandırdığımıza inanıyoruz." diyerek öğrencilerine gelecek için başarılar diledi.

NAZİKE YAŞIR İLE İLK 3'E GİRENLERE PLAKET

Okuldan bu yıl emekli olan Nazike Yaşır'a ve okulu 1. olarak bitiren Ahsen Tekin ile 3. olarak bitiren Gamze Taş'a Okul Müdürü tarafından birer plaket verildi.

Bu yıl emekli olan öğretmen Nazike Yaşır, 31 yıllık öğretmenlik hayatının 18 yılını Alp Oğuz'da geçirdiğini belirterek, "Bu okulda geçerdiğim her gün bana 'iyi ki öğretmen olmuşum' dedirtti. Hayatımın en güzel günlerini Alp Oğuz'da geçirdim. Bana bu güzel günleri yaşatan idarecelerimize, öğretmen arakadaşlarıma, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederim" diyerek öğrencilere "Başkalarının peşinde değil, hayallerenizin peşinden gidin. Ap Oğuz, sizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Atatürk nesli olarak yetiştirdi. Bu yoldan yürüyeceğinizden eminim. Yolunuz açık olsun" şeklinde seslendi.

Okul birincisi Ahsen Tekin ise kendisini yetiştiren bütün öğretmenlerine, ailesine, arkadaşlarına ve törene katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul birincisi Ahsen Tekin tarafından yaş kütüğüne isiminin bulunduğu plaka çakıldı, ardından mezunlardan bir ekip, okul sancak ve bayrağını önümüzdeki yıl mezun olacak olan 11. sınıf öğrencilerine törenle teslim ettiler.

Program, öğrencilerin anosları ile 165 öğrencinin tek tek sahneye davet edilmesiyle sürdü. Davet sırasında öğrencilerin biribirleri için yazdıkları metinler okundu.

Programın sonunda öğrenciler toplu halde okul marşını söyledikten sonra gelenekselleşen ‘havaya kep atma’ töreni gerçekleştirildi.

(ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler