131019098
23 Nisan 2024, Salı

ALİAĞA’NIN TURİZM POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI

15 Mayıs 2018, Salı 06:58

     


Aliağa’nın turizm potansiyellerini belirlemek ve ilçenin turizmde geleceğini planlamak amacıyla “Turizm Çalıştayı” düzenlendi. Aliağa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliğinde düzenlenen çalıştayda turizmin geliştirilmesi hedefiyle öncelikler ve yol haritaları değerlendirildi.

Aliağa Hampton By Hilton Otel’de yapılan çalıştayın açılışına Belediye Başkanı Serkan Acar, SGK Aliağa İlçe Müdürü Nuray Emengen Erdal ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in yanı sıra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Prof. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Gülşah Akkuş, Doç. Dr. Nazım Çokişler ve öğretim üyeleri Özgür Sarıbaş ile Aytuğ Arslan katıldı. Çalıştayda Aliağa’nın sahip olduğu turizm potansiyeli tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Turizmin öncü sektör haline dönüştürülmesi ele alındı

Çalıştay’da Aliağa’da çevreci yeşil ekonominin arttırılarak turizmin 12 aya yayılması, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, turizmin Aliağa’da öncü sektör haline dönüştürülmesi hususundaki çalışmalar ele alındı. Turizmin geliştirilmesi hedefiyle; ulaşım, altyapı, konaklama, tanıtım ve pazarlama konularında öncelikler ve yol haritası da değerlendirildi. İlçedeki kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar, turizm sektöründe faaliyet gösterenler ve vatandaşlar da çalıştaydaki yerlerini aldı.

Prof. Dr. Atilla Akbaba: “Bu çalıştay güzel bir başlangıç olacak”

Çalıştayın oturum başkanı Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, yaptığı açılış konuşmasında, “Biz üniversite ve turizm fakültesi olarak sadece kampüse sıkışmış bir imaj yaratmak istemiyoruz. Topluma hizmet noktasında belediyelerimiz, yerel idarelerimiz ve vatandaşlarımızla toplum için katma değer yaratmak istiyoruz. Bu çalıştay çok değerli bir çalışma olacağına inandığımız, sonrasında ortaya çıkan verileri değerlendirerek ilerisinde neler yapılabilirin üzerinde durabileceğimiz güzel bir başlangıç olacak. İnşallah somut çıktılar elde edeceğimiz verimli bir çalıştay olur.” ifadelerini kullandı.

Acar: “Önümüze yeni bir vizyon koyma şansımız doğacak”

Aliağa’da ilk kez gerçekleştirilen çalıştayda Belediye Başkanı Serkan Acar da ilçedeki turizme dönük yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verdi. Aliağa’nın ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Acar, “Sanayi şehri denilince ilk akla gelen şey çevresel sorunlar oluyor. Lakin bunun yanında bir sanayi şehrinin sağladığı ekonomik kalkınmışlık avantajı var. Malumunuz bir sanayi şehrinde işsizlik en azından minimize olmuştur. Ekonomik kalkınmışlığın olduğu bir yerde insanların kültürel faaliyet talepleri de artıyor. Dinlenme, eğlence, tatil gibi ihtiyaçlar ön plana çıkıyor. Genel olarak sanayi şehirlerinde yaşan insanlar bu ihtiyaçlarını başka şehirlerde giderme noktasında hareket ediyor. Şehrimizde de bu noktada bir sıkıntımız var. Ama diğer sanayi şehirlerinden farkımız henüz daha tam anlamıyla bu şansı kaybetmiş durumda değiliz. Önümüze bir vizyon koyduğumuzda, şehrimizin imkanlarını doğru bir şekilde değerlendirdiğimizde inancımız odur ki şehrimizde yaşayan insanlarımızın burada en azından dinlenmesini, eğlencesini, kültürel faaliyetlerini karşılayabiliriz. Buradan hareketle bu çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu çalıştay neticesinde önümüze yeni bir vizyon koyma şansımız doğacak.” diye konuştu.

Çalıştay sonrası teknik gezi

Sabah saat 09.00’da başlayan Çalıştay öğleden önce iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise katılımcılar Aliağa’nın turizm potansiyeli olan noktalarında inceleme ve teknik gezi yaptı. Çalıştay, inceleme gezisinin ardından değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler