131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DEN NİKAH TEPKİSİ

15 Temmuz 2016, Cuma 06:16

     


CHP Aliağa Kadın Kolları üyeleri, nikah kıyma yetkisinin muhtarlar ve müftülüklere verilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Genel merkez tarafından gelen yazı üzerine Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasına destek vermek için harekete geçen CHP'li kadınlar, Demokrasi Meydanı'nda imza standı açtı. Başbakan Binali Yıldırım’ın nikah kıyma yetkisinin il ve ilçe müftülükleri ile muhtarlara verileceği açıklamasına tepki amacıyla CHP Aliağa Kadın Kolları tarafından başlatılan imza kampanyasına, Aliağalı kadınların yanı sıra erkekler de destek verdi. 

CHP Aliağa Kadın Kolları Üyesi ve Güzelhisar Delegesi Sehavet Kandemir, düzenleme ile sosyal hayatın dini referanslara göre dizayn edilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın il ve ilçe müftülüklerine nikah kıyma yetkisi verileceğini belirten açıklamasını kabul etmiyoruz. İmamlar, imamlık görevini; müftüler de müftülük görevini yapsın" dedi. CHP Aliağa Kadın Kolları üyeleri, 20 gün boyunca, Demokrasi Meydanı'nda 15.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak olan stantta vatandaşlardan destek imzası toplayacak. Toplanan imzalar, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanlığı'na gönderilecek. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler