131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

KARAÇORLU: ‘SEMPOZYUM BİR TUZAK!’

15 Eylül 2017, Cuma 09:16

     


‘1.Aliağa Sempozyumu’ Aliağalı bazı sivil toplum kuruluşları tarafından onarımı tamamlanmayan Arkeoloji Müzesi önünde protesto edildi.

Dün sabah başlayan ‘1. Aliağa Sempozyumu’na karşı Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu önderliğindeki STK üyeleri, Aliağa Belediyesi’ne ait ancak atıl durumda olan arkeoloji müze binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aliağa Belediyesi ve çeşitli üniversiteler ortaklığında gerçekleştirilen, ‘1. Aliağa Sempozyumu’nun ilk günü protesto eylemi düzenleyen Tuncay Karaçorlu açıklamasında, Aliağa’yı koruma temalı düzenlenen sempozyumu arkeoloji müzesinin sönümlenmesini ve yıkılmasını hedefleyen bir tuzak olarak adlandırdı.

‘Belediye samimiyet sınavında sınıfta kaldı!’

Karaçorlu, “10 üniversiteden 30 akademisyenin bildirileri ile yapılan sempozyumun, KYME Antik Kenti’nin koruma kararlarının kalkmasını ve uluslararası Arkeoloji Müzesi’nin yok edilmesini hedefleyen bir sempozyumdur. Aliağa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapması gereken mekan Arkeoloji Müzesi olmalıydı. Bu sempozyumu düzenleyen Aliağa Belediyesi müze binasına yönelik tavrıyla samimiyet sınavında zaten sınıfta kalmıştır.” diyerek Kültür Bakanlığı’na müzenin yok edilmesine engel olmaları için çağrıda bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler