131019098
29 Mart 2024, Cuma

'BYLOCK' KULLANAN HAKİM İLE SAVCI GÖZALTINDA

15 Ekim 2016, Cumartesi 06:38

     


FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Aliağa’dan bir savcı ve bir hakim gözaltına alınırken iki dershane öğretmeni de tutuklandı. Dershane öğretmeni iki bayan ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Aliağa’da FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri bayan, diğeri erkek iki dershane öğretmeni çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dershane öğretmeni iki bayan ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir'de 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 2 hakim ile 2 savcı gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ/PDY üyelerinin haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları ileri sürüldü. Operasyon kapsamında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaburun Hakimi H.G., Aliağa Hakimi S.G.C., Aliağa Cumhuriyet Savcısı E.C. ve Tire Cumhuriyet Savcısı F.İ.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan hakim ve savcıların işyeri ve evlerinde aramalar yapıldığı, bilgisayarların incelenmesi için imajlarının alındığı öğrenildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından, operasyonun merkezi olan Ankara'ya götürülecekler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler