131019098
19 Mart 2024, Salı

İKİNCİ KEZ, KALDIĞI KOĞUŞU YAKTI

15 Aralık 2017, Cuma 06:59

     


Önceki gün, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki 3 No.lu T Tipi Kapalı Cezaevinde kalan bir mahkumun koğuşta çıkardığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangını çıkardığı belirlenen Fırat M.'nin 3 Kasım'da da kaldığı 2 No.lu T tipi Kapalı Cezaevindeki koğuşunda yangın çıkardığı öğrenildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsündeki kapalı cezaevinde kalan bir mahkum, kaldığı koğuşta yangın çıkardı. Önceki gün meydana gelen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, 3 No.lu T Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Fırat M., henüz bilinmeyen nedenle kaldığı koğuşu ateşe verdi. Yerleşkede bekletilen itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verilirken, yangına ilk olarak infaz koruma memurları müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında koğuş kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen 20 infaz koruma memuru ise Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan infaz koruma memurlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olay sırasında koğuşta bulunan diğer mahkumların haftalık telefon görüşmelerini yaptıkları için odada bulunmadıkları öğrenildi. Yangını çıkardığı belirlenen Fırat M.'nin 3 Kasım'da da kaldığı 2 No.lu T tipi Kapalı Cezaevindeki koğuşunda yangın çıkardığı için bulunduğu koğuşa nakledildiği öğrenildi. Olayla ilgili disiplin soruşturması başlatılırken Fırat M. ise doktor raporu doğrultusunda müşahede odasına alındı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler