131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BUZLUKTAKİ SPERMLERİ SAYESİNDE BABA OLACAK

16 Ocak 2017, Pazartesi 07:02

     


Aliağa Tüpraş'ta çalışan Okan Ünsel'e 5 yıl önce testis kanseri tanısı konuldu. Ameliyat öncesi spermlerini dondurması önerilen Ünsel, o gün verdiği kararla, kaybettiği baba olma şansını yeniden yakaladı.

5 yıl önce testis kanseri tanısı konulan, ameliyat öncesi spermlerini dondurtması önerilen Aliağa Türaş'ta çalışan Okan Ünsel (25) o gün verdiği kararla, kaybettiği baba olma şansını yeniden yakaladı. DHA'nın haberine göre ameliyattan sonra tek bir canlı sperm hücresi kalmayan Ünsel'in imdadına, 5 yıl önce dondurulan spermleri yetişti. Eşi Evin Ünsel (25) tüp bebek yöntemiyle hamile kalırken, Okan Ünsel, "Ben bir yıl sonrası yaşayıp yaşamayacağımı düşünürken, şimdi baba olma hayalim gerçekleşiyor. Çok mutluyum" dedi.

Okan Ünsel, Mart 2016'da İzmir Kent Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği'nde çalışan hemşire Evin Bor ile yaşamını birleştirdi. Evlenmeden önce eşi Okan Ünsel'in kendisine başından geçenleri, baba olamayacağını anlattığını belirten Evin Ünsel şöyle konuştu: " Eşim bana evlenmeden önce başından geçenleri anlatmıştı, baba olamayacağını, spermlerini dondurttuğunu, her şeyi söylemişti. Onun çok çocuk istediğini, olmayacağı için çok üzüldüğünü biliyordum. Operasyondan kalma spermlerinin canlı olması yeterli umuttu benim için. Denemeye karar verdim. Kent Tüp Bebek Merkezi'nde Opr. Dr. Dilek Aslan'a başvurduk. Şu anda 2.5 aylık hamileyim. İnşallah ben anne, eşim de baba olacak. Çok mutlu ve heyecanlıyım."

HAYAT MÜCADELESİ VERİRKEN

Doktorunun kanser ameliyatı öncesinde spermlerini dondurtma önerisini dinlediğini, ancak o gün için sadece yaşayıp yaşamayacağını düşündüğünü belirten Okan Ünsel ise, "O zaman hayatım için mücadele ederken o gün çok iyi bir karar aldığımı şimdi görüyorum. Ameliyattan sonra sperm sonuçlarım negatifti. Hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaktım. Eşim de sağlıkçı olduğu için ona açık dille her şeyi anlattım. Gelecekte hiçbir şekilde çocuğumuz olmayabilir dedim. Normal yoldan mümkün değildi. Eşim dondurulmuş spermlerle denememizi istedi. Tüp bebek yöntemine başvurduk. Eşim hamile, çok mutluyum. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"2-3 YIL SONRA İSTERLERSE KARDEŞ DE GELİR"

İzmir kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Dilek Aslan, Okan Ünsel örneğinde olduğu gibi kanser tedavilerinin, ergenlik ve doğurganlık çağındaki kişilerde, üreme hücrelerinin yok olmasına, sperm ve yumurta üretilmesinin durmasına neden olabildiğini söyledi. Opr. Dr. Aslan şöyle konuştu: "Üreme tıbbının günümüzde en önemli konularından biri, üremenin korunmasıdır. Bu amaçla yumurta ve sperm hücreleri dondurulabilmektedir. Hastamız da spermlerini dondurarak baba olma şansını korudu. Sağlıklı bir bebeğimiz olacak. iki üç yıl sonra kardeş için bekleyeceğiz. 4-5 kardeş yapabileceğimiz kadar dondurulmuş sperm mevcut."

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler