131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TÜRKİYE’DE BİR İLK

16 Ocak 2017, Pazartesi 07:07

     


HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi müdürlüğünce Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Telafi Eğitim Programı ve Usta Öğreticilik belge takdimi töreni düzenlendi.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Güller, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kursiyerler, okulun öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Kazım Sayın törende yaptığı konuşmada “2015 yılında başladığımız telafi eğitim programını 2016 yılı sonunda bitirdik. Bu arkadaşlar bize geldiğinde 32 kişiydi, bazı sebeplerden dolayı üç arkadaşımız devam edemedi. Çünkü aralıksız öğrenci gibi devam edilen bir eğitimdir. Bu eğitimin açılmasında bir takım çalışması yaptık. Biz okul olarak müracaatları aldık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bildirdik. Bu kursun açılmasında başta Millî Eğitim Bakanlık Müsteşarı Prof Dr. Ertuğrul Geçgil olmak üzere Kaymakamımız Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu kursa katılan arkadaşlar haftanın 6 günü normal öğrencilerimiz gibi ders gördüler o derslerden geçerli not aldılar. Derslerin sonunda bir dönem belli işletmelerde staj yaptılar. Staj sonunda tekrar bir sınava girdiler. Kursiyerlerden 28 arkadaşımız başarı ile tamamladı, ellerinde bir diplomaları oldu. Bu diplomayla iş bulamayan bir çok arkadaşım meslek lisesi diploması ile sanayi şehri Aliağa’mızda daha kolay iş bulma imkanına sahip olacaklardır. Habaş’ın yapıp teslim ettiği bu okulda geçen yıl mezun ettiğimiz Elektrik ve Makine bölümü öğrencilerinin hiçbiri işsiz değil şu anda. Hatta bazı fabrikalar bizimle iletişime geçip okuldan mezun olan öğrencilerin ders durumlarını, disiplin durumlarını, genel durumlarını öğrenerek bizden işçi, çalışacak eleman ve teknisyen istiyorlar. Bu da okulumuzun kıymetini değerini bir kat daha artırmaktadır.” dedi.

“Bir ülkenin güçlü olması için fertlerinin de güçlü olması lazım”

Okul Müdürü Sayın’ının konuşmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz Türkiye’de bu kursun ilk olduğunu söyleyerek “Öncelikle bu kursu düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Kursa katılan öğrencileri başarılarından, cesaretlerinden ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İstedi mi insanın eğitime her zaman devam edebileceğini gösterdiler. Yurdumuzda bu nitelikte ilk kurs, sizler de bu şekilde mezun olan ilk kursiyerlersiniz. Biz bu vesile ile Türkiye de bir örnek olduk. Tabii ki bununla da gurur duyuyoruz. Maksat sadece karın doyurmak değil daha kaliteli daha nitelikli yaşamak, hayat standardımızı daha da yükseltmek hiç şüphesiz ki buradan mezun olan kursiyerlerimizi mutlak bir yerlerde çalışıyorlardı, hayatlarını idame ediyorlardı. Ama bu belge ile bir kat daha ileriye gitmiş oldular. Bir ülkenin güçlü olması için fertlerin de tek tek güçlü olması lazım. Sizin yaptığınız bu hareket diğer insanlara da örnek olacaktır. Atalarımız güzel bir söz söylemişler İ’nsanın kendi emeğini kendi gayretiyle elde ettiği nitelik onun altın bileziğidir’, onu kimse elinden alamaz .” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler