131019098
23 Nisan 2024, Salı

KENT KONSEYLERİ İSTANBUL’DA TOPLANDI

16 Ocak 2018, Salı 06:35

     


Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 23.Genel Kurul Toplantısı 13-14 Ocak tarihlerinde Maltepe Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de katıldı.

23'üncü Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul toplantısı, 80 Kent Konseyi ile ilçelerden gelen katılımcılarla 13-14 Ocak tarihlerinde İstanbul Maltepe 'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye Kent Konseyleri Birliği 9. Dönem Başkanı ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de katıldı. Öztürk, en eski kent konseyi başkanı olma sıfatıyla toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI MERSİN’DE

Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, “Türkiye’de her dört ayda bir Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi konseyler toplantı yapıyorlar. Bu dönemde toplantı Maltepe Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bundan sonraki toplantı Mersin’de yapılacak. Bu toplantılar dönem başkanlığı şeklinde yürütülüyor. Ev sahibi başkan, aynı zamanda dönem başkanı oluyor. Toplantıda, ilk genel kuruldan bu güne kadar dönem başkanlığı yapmış kent konseyi başkanı olarak da tek ben vardım.” dedi.

ÖZTÜRK, ESKİŞEHİR’DE SUNUM YAPACAK

23.Genel Kurul Toplantısı’nın gündeminde çevre ve mülteciler olmak üzere iki ana konunun olduğunu ifade eden Öztürk, “Toplantıda, Eskişehir’de kurulması düşünülen termik santrale karşı ortak eylem kararı aldık. Bu konuda tecrübesi olan konseylerden bir tanesi de biz olduğumuz için toplantıya davet edildik. Ocak ayı sonunda, Eskişehir’de bütün kent konseylerinin katılımıyla, ‘Termik Santrale Hayır’ sloganıyla bir sunum gerçekleştirilecek. Oradaki konuşmacılardan bir tanesi de ben olacağım. Toplantıya belediye başkanlarımızı da davet edeceğiz.” diye konuştu.

“ALİAĞA ÇEVRE KİRLİLİĞİ KONUSUNDA EN PROBLEMLİ KENTLERDEN”

İzmir Demir Çelik Fabrikası’na bağlı İzdemir Enerji Termik Santrali’nin faaliyeti mahkeme kararı ile durdurulmuş olması gerekirken, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla faaliyetini sürdürdüğünü vurgulayan Yakup Öztürk, “Yaptığınız mücadele altyapıdan eksik geldiği için, hukuksal boyutta da OHAL süreci devam ettiği için bu konularda sıkıntı yaşanıyor. Bunları, Maltepe’deki Genel Kurul’da bir konuşma yaparak dile getirdim. Bu konular Eskişehir’deki sunumda da tekrar konuşulacak. Aliağa çevre kirliliği konusunda en problemli kentlerden bir tanesi.” ifadelerini kullandı.

EGE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ KURULACAK

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, toplantıda ayrıca İzmir’deki kent konseyleri olarak Ege Kent Konseyleri Birliği kurma kararı aldıklarını da sözlerine ekleyerek, önümüzdeki hafta sonu, İzmir’de, Konak Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Ege Kent Konseyleri Birliği’nin oluşturulacağını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler