131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Yeni Başkan: SERDAR BERK

16 Ocak 2018, Salı 06:44

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Toplam 1249 üyesi bulunan odanın seçimlerinde 645 esnaf oy kullandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Hüseyin Ekren beyaz listeyle, Serdar Berk ise mavi listeyle yarıştı.

Divan Başkanlığı’nı İzmir esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüsamettin Demir’in yaptığı kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Çeşitli siyasi parti başkan ve yöneticilerinin yanı sıra dernek ve oda temsilcilerinin de katılım gösterdiği kongre; geçmiş yıla ait denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunup oylanmasıyla devam etti. Raporlar oy çokluğu ile kabul edildikten sonra adaylar seçim konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi.

Konuşmaların ardından, üyeler kurulan iki sandıkta oylarını kullandılar. Oldukça renkli ve heyecanlı geçen kongrede açıklanan sonuçlara göre, toplamda 645 üye oy kullandığı seçimlerde 5 oy geçersiz sayıldı. Hüseyin Ekren ve listesi 278 oy alırken Serdar Berk 362 esnafın oyunu alarak Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni başkanı oldu.

Serdar Berk’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Hakan Ekici, Mustafa Okutulmuş, Gürhan Özberk, Ali Çetin, Mesut Erdoğan, Selmet Önal, Hakan Oslu, ve Fatma Akalan isimlerinden oluştu. Denetim Kurulu’na ise Salih Gülmez, Abdurrahman Özgül ve Mustafa Kahraman seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından kendisini tebrik eden Hüseyin Ekren’e sarılarak teşekkürlerini sunan Berk, daha sonra taraftarlarının tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Berk konuşmasında “Çok sevgili esnaf arkadaşlarım Esnaf Odası Başkanlığı’na beni seçtiler. Oy versin vermesin, herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Salonda ve Tüpraş HEM önünde devam eden davullu zurnalı zafer kutlamasının ardından konvoy ile şehir turu yapan Berk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bir restoranda düzenledikleri yemekle gecenin geç saatlerine kadar kutlamalara devam ettiler. (DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler